Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 18:13

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε εκδήλωση του Στάθη Κωνσταντινίδη για την στήριξη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης

Εκδήλωση για καλό σκοπό διοργάνωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης στις 30.12.2020, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Ελένη Παφύλη, έκανε μια αναδρομή στους λόγους και τους σκοπούς ίδρυσης του φορέα και αναφέρθηκε στις δράσεις του, στο Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας και στην έναρξη λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, καθώς και σε άλλα προγράμματα, τα οποία βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία. 

Την εκδήλωση τίμησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για τα ζητήματα του αυτισμού και το κυβερνητικό πρόγραμμα στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία και σε ενδεικτικές δράσεις για τον αυτισμό:

- στην πρώιμη παρέμβαση/διάγνωση του αυτισμού μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με οργάνωση τακτικών επισκέψεων παιδοψυχιάτρων και νευρολόγων,

- στο σχέδιο για τον προσωπικό βοηθό,

- στο ειδικό πλαίσιο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης συγκεκριμένα για τον αυτισμό,

- στις πρωτοβουλίες για την απασχόληση ατόμων με αυτισμό.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στη νομοθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στο 100%, για την περίοδο που τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας έπρεπε να λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητας, λόγω της πανδημίας, δεδομένου ότι τα έξοδά τους παρέμεναν τα ίδια. 

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν η κ. Ευφροσύνη Ντιό, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Όλγα Πουταχίδου, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, η κ. Ματίνα Αμανατίδου, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δ. Κοζάνης, ο κ. Πέτρος Αθανασιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Κοζάνης, η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, ο κ. Σωτήρης Παππάς, π. Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας, ο κ. Δημήτρης Τσαγκαλίδης, π. Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Πτολεμαΐδας, ο κ. Δημήτρης Πολυχρονίδης, π. Αντιδήμαρχος Δ. Εορδαίας, ο κ. Γιώργος Νίκος, Πρόεδρος Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Αντώνης Δημητρίου, στέλεχος της ΑΝΚΟ, ο κ. Γιώργος Αντωνιάδης, Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννης Παρναβέλλης, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Εορδαίας. Επίσης, συμμετείχαν στην εκδήλωση πολλοί φίλοι και συμπολίτες μας, οι οποίοι έστειλαν τις ευχές τους και συμμετείχαν στη φιλανθρωπική δράση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος με την ανταπόκριση των φίλων στη διαδικτυακή εκδήλωση για την ενίσχυση του αγώνα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης. Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παφύλη για την ενημέρωση που μας παρείχε και την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας και είναι στο δίπλα μας, με στοχευμένες δράσεις για τα άτομα με αυτισμό.»

γρ τύπου βουλευτη

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 18:56