Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:22

Ευνοϊκή Νομοθετική ρύθμιση από Λιβανό και Οικονόμου για ΑΠΕ σε Αγροτικές εκμεταλλεύσεις που είναι μικρότερες των 500 KW

Ένα δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου ικανοποιούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν στη Βουλή εφ εξής η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρότερη από 500 KW, συνιστά αγροτική εκμετάλλευση για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Το όριο αυτό μέχρι σήμερα ήταν 100 KW.

Η νέα αυτή ρύθμιση παρέχει στους αγρότες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής τους, την αύξηση του εισοδήματός τους και τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητάς τους μέσω της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για μία ουσιαστική συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία δίνει στον πρωτογενή τομέα καθοριστικό ρόλο στην αναστροφή της κλιματικής κρίσης και στην οικονομική πρόοδο.

Η νομοθετική ρύθμιση εμπεριέχεται σε τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:29