Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 23:51

Γ.Α.Π.: "Πρώτη προτεραιότητα να σώσουμε τη χώρα"

Γ.Α.Π.: Πρώτη προτεραιότητα να σώσουμε τη χώραΜήνυμα αποφασιστικότητας επιχείρησε να εκπέμψει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο να προσθέσει κάτι καινούργιο στις ήδη γνωστές κυβερνητικές εξαγγελίες. Τόνισε ότι "πρώτη προτεραιότητα είναι η σωτηρία της χώρας", συμπληρώνοντας ότι "δίνουμε μάχη να μείνουμε στο ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε- αυτό σημαίνει δύσκολες αποφάσεις και θυσίες".

"Πρώτη προτεραιότητα, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Ιουλίου. Η προσπάθεια αυτή θα φτάσει ως το τέλος. Και θα λάβουμε όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει- θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μείνει όρθια η χώρα. Μόνο έτσι θα βγούμε στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων", παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: "Κάθε καθυστέρηση και αμφιθυμία από τα τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη".

"Ναι υπάρχει ελπίδα, θα τα καταφέρει η Ελλάδα", υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι "η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο, χωρίς να δουλέψουμε μαζί".

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις έκανε λόγο για "βασικό αναπτυξιακό εργαλείο".

Για την ανεργία

"Βασικός στόχος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα", είπε ο πρωθυπουργός.

Και σημείωσε: "Η κυβέρνηση αλλάζει ριζικά το σύστημα κατάρτισης ανέργων και δίνει τη δυνατότητα στον άνεργο και στον κάθε πολίτη να επιλέξει το αντικείμενο και το φορέα κατάρτισης. Με ένα κουπόνι που ελεύθερα θα διαλέγει από ένα ΙΕΚ μέχρι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Πανεπιστήμια. Μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα ΤΕΙ ή μια ταχύρυθμη κατάρτιση σε μια πιστοποιημένη ιδιωτική σχολή".

Συμπλήρωσε δε ότι θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για νέους ανέργους και άτομα με αναπηρία, γυναίκες, για δεύτερη ευκαιρία, με ουσιαστικά προγράμματα που παρέχουν δυνατότητες σε όλους.

"Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία χώρα διαφορετική και θα γίνει. Καλώ τους νέους να μείνουν στη χώρα και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να φτιάξουμε μία χώρα διαφορετική", είπε. Σημείωσε δε- σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής- ότι η δική του γενιά γέμισε με βάρη τη χώρα.

Άμεσες αποφάσεις

Ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.

Προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει σύντομα η δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλο-οφειλετών φυσικών προσώπων.

Στη συνέχεια έστειλε σαφές μήνυμα:

"Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, τη γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα".

"Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει το δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο", πρόσθεσε.

"Είμαι εδώ για να πετύχουμε"

Διατύπωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: "Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν τη χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά. Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας".

"Εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε", υπογράμμισε.

Αρχικώς ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην παγίδα του χρέους. Έκανε λόγο για ένα σπάταλο κράτος, με ανομία και αναξιοκρατία.

Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00- όχι στο Βελλίδειο αλλά, για λόγους ασφάλειας, στην αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

πηγή: nooz.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 20:56