Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 00:05

Επεισόδια έξω από το Βελλίδειο

Επεισόδια έξω από το ΒελλίδειοΕπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και αστυνομικών σημειώθηκαν έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου έφθασε η πορεία των αυτοκινητιστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του κλάδου τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η ένταση κλιμακώθηκε στη συνέχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, που κινήθηκαν προς αυτές με ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων.

Το κέντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου διαδηλωτές επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν ρίψεις χημικών, ενώ λίγο αργότερα ομάδες διαδηλωτών, κινήθηκαν προς το Λευκό Πύργο, όπου άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά από την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πρωθυπουργού, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε στο χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο, με ομάδα νεαρών ατόμων να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς κι αυτοί να απαντούν με χημικά.

Ειρηνικά διαδήλωσαν τα μπλοκ των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΕΔΟΘ, ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησαν την πορεία τους από την Εγνατία, μπροστά στο αγαλμα του Βενιζέλου, με σκοπό να μεταβούν στο Βελλίδειο. Ωστόσο, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να φτάσουν μόνο έως τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το συνεδριακό κέντρο.

Μεταξύ αυτών που έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση του μπλοκ ήταν και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε σύντομη δήλωσή του στους δημοσιογράφους ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ειρηνικά κύλησε και η συγκέντρωση και πορεία των Αγανακτισμένων, στους οποίους, νωρίτερα, είχε ενταχθεί μία ομάδα μοτοσικλετιστών, αλλά και μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω".

Μαζική, με παλμό, ήταν η συγκέντρωση των οπαδών του Ηρακλή, που διαδήλωσαν κατά του υποβιβασμού της ομάδας τους και μια ομάδα αυτών ήρθε σε σύγκρουση με αστυνομικούς.

Η αστυνομία προχώρησε σε 94 προσαγωγές ατόμων. Οι δύο εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις- η μία με την κατηγορία κατοχής βεγγαλικών και η άλλη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Την Κυριακή, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει μόλις δύο φορές για φωτιές σε κάδους, η πλειονότητα των οποίων είχαν απομακρυνθεί από τις αρμόδιες αρχές από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ χειρίστηκε δέκα θλαστικά και αναπνευστικά περιστατικά, που αφορούσαν άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Γ. Μπουτάρης: Αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη

«Τα εγκαίνια της Έκθεσης ήταν για την πόλη γιορτή χαράς και έχει καταντήσει η πόλη να είναι αστυνομοκρατούμενη... έχει διαλυθεί η πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, αυτή κατάσταση, με αφορμή τη διοργάνωση της ΔΕΘ

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να βρεθεί ένας τρόπος «να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο πανηγύρι», όπως είπε, «να πάψει η πόλη να διαλύεται για ένα τριήμερο».

με πληροφορίες από ΑΜΕ-ΜΠΕ


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011 00:08