Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 17:18

Ο Βαρβιτσιώτης απειλεί με βέτο τη Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση «ξαναθερμαίνει» την απειλή της για άσκηση βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Ενώ η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία έχει «παγώσει», ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έφερε στην επιφάνεια το βέτο.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας στη χώρα μας, ο αν. υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία με φόντο την παραίτηση Ζάεφ. 

Εν αντίθεσει με τον Νίκο Δένδια ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει πως οι «συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», ο κ. Βαρβιτσιώτης απείλησε με βέτο στην ενταξιακή διαδικασία εάν επιστρέψει η «εθνικιστική ρητορική» από την πλευρά των γειτόνων.

«Πολύ μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Β. Μακεδονία» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τους γείτονές μας ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας».

 
 

Εξήγησε δε ότι μία από τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο διαπραγματευτικό πλαίσιο είναι η πιστή και ορθή εφαρμογή όλων των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Και είναι απαραίτητο αυτό το μήνυμα να φύγει σήμερα από όλους μας προς τους γείτονές μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία πολιτική περιδίνηση» επισήμανε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 17:21