Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 15:30

Τρία χρόνια φυλακή στον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ για τα διάτρητα πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης τριών ετών, κατά συγχώνευση, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Πρόκειται για υπόθεση που από το 2020 είχε γράψει το Documento, και για την οποία είχε ενημερωθεί επισήμως και η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, αλλά είχε θέσει τότε τις καταγγελίες στο αρχείο. 

Τρία χρόνια μετά και αφότου ο πρώην γαλάζιος βουλευτής διαγράφηκε τελικά από τη ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για εκ νέου σύγκληση της επιτροπής πόθεν έσχες. Το αποτέλεσμα ήταν να αρθεί η ασυλία του Α. Πάτση και να του ασκηθούν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας. Συγκατηγορούμενες του ήταν η σύζυγός του Βασιλική Παπαλουκά καθώς και η πρώην σύζυγός του.

Της τελικής έκβασης της υπόθεσης είχε προηγηθεί αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων και το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Μετά και από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα το δικαστήριο επικύρωσε το σχετικό πρακτικό, καταδικάζοντας τόσο τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, όσο και την πρώην και νυν σύζυγό του, για πράξεις που σχετίζονται με ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζε ο Ανδρέας Πάτσης ήταν «της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως, κατ’ εξακολούθηση». 

Η σύζυγός του Βασ. Παπαλουκά κατηγορήθηκε για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου και για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή διά παρένθετου προσώπου (συζύγου), ενώ η πρώην σύζυγος Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (συζύγου του υπόχρεου).

Τελικά, η πρώην πρώην σύζυγος του Ανδρέα Πάτση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών ενώ στη νυν σύζυγο του επιβλήθηκε ποινή 20 μηνών, για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Όλες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ ημερησίως.