Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 22:05

Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απέστειλε τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς

Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απέστειλε τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης ΣαμαράςΙκανοποίηση Βερολίνου για την επιστολή Σαμαρά - Δεν σχολιάζουν Eurogroup και Κομισιόν

Ικανοποιημένο εμφανίστηκε το Βερολίνο από το περιεχόμενο της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς Ε.Ε., Eurogroup και ΔΝΤ, εκτιμώντας πως μετά την κίνηση αυτή αναμένεται η έγκριση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Λίγη ώρα νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως έλαβε την επιστολή, χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω το περιεχόμενό της, ενώ το Eurogroup παρέπεμψε στη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου.

Με την επιστολή του, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να δώσει μια απάντηση στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την παροχή έγγραφων δεσμεύσεων για τη συμφωνία της νέας δανειακής συμφωνίας.

 

«Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrupp να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η επιστολή Σαμαρά θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δέσμευση», επισήμανε, από την πλευρά του, Γαλλος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πάντως ότι είναι πρόωρο για την κυβέρνηση Σαρκοζί να τοποθετηθεί, δεδομένου ότι η επιστολή δεν έχει παραλήπτη τον Γάλλο πρόεδρο.

Λίγη ώρα πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως έλαβε την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει άμεσα το περιεχόμενο της. «Η Επιτροπή έλαβε την επιστολή. Θα χρειαστεί να τη συζητήσουμε με τους συνεργάτες μας στο Eurogroup», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Και ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή. «Θα τη διαβάσω», δήλωσε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Το Ευrogroup, στις 29 Νοεμβρίου, θα αποφανθεί εάν επαρκούν οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά».

Στην επιστολή του προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την παροχή έγγραφων δεσμεύσεων για τη συμφωνία της νέας δανειακής συμφωνίας. Στην επιστολή, που εστάλη σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς παραθέτει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν οι εταίροι της Ελλάδας, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν άφησε κανένα περιθώριο ελιγμών στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι η δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν αρκεί, αλλά χρειάζονται οι υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, δέχεται πιέσεις από μερίδα στο εσωτερικό του κόμματός του, για να μην υπογράψει. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτίμησε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί ακόμη κι εντός της ημέρας.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: ''συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.''

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει ''εργαλεία'' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

Συνάντηση Σαμαρά με Παπαδήμο για το ζήτημα των υπογραφών

Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής από τον πρόεδρο της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να πραγματοποιηθούν δηλώσεις. Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από 50 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φραγκφούρτη ενώ διεξοδικά συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με την απαίτηση των Ευρωπαίων να μπουν υπογραφές από τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη ΝΔ εκτιμούν πάντως πως η επιστολή Σαμαρά θα γίνει δεκτή και πως έτσι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

πηγή: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 10:54