Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 14:51

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

altΗ σύσταση αποκεντρωμένης διοίκησης με έδρα την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Ν.Α. Κοζάνης με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ παρουσία βουλευτών και με την συμμετοχή των εκπροσώπων των ΤΕΔΚ της Δυτικής Μακεδονίας.  Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Σάββας Ζαμανίδης χαρακτήρισε «πρόβλημα» τον καθορισμό της έδρα της διοίκησης, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την πόλη των Ιωαννίνων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της πλειοψηφίας των αιρετών της Τ.Α. που τοποθετήθηκαν στο θέμα εκφράζοντας την άποψη να δημιουργηθούν 13 γενικές διοικήσεις στη χώρα όσες δηλαδή είναι οι έδρες της Περιφέρειας.

Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής επισήμανε αρχικά πως «οι αποκεντρωμένες κυβερνητικές υπηρεσίες πρέπει να είναι απόλυτα ελαχιστοποιημένες, για παράδειγμα τέσσερις altστον αριθμό, ή θα πρέπει να είναι όσες είναι οι περιφέρειες». Στη συνέχεια όμως δήλωσε πως συμφωνεί με την πρόταση της υπαγωγής της κεντρικής διοίκησης της περιφέρειας στην έδρα των Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος επισήμανε πως «υπάρχει χρόνος για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για την περιοχή αρκεί να υπάρχει ομοθυμία» και πως το «καλύτερο θα ήταν η έδρα της αποκεντρωμένης κεντρικής διοίκησης να είναι η πόλη της Κοζάνης». 

altΤην ίδια θέση διατύπωσε και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας που επανέλαβε ότι η λειτουργική σχέση της Περιφέρειας είναι πρωτίστως με την Θεσσαλονίκη, δευτερευόντως με την Λάρισα και τριτευόντως με τα Ιωάννινα. «Δεν μπορεί να αλλάξει η γεωγραφία της περιοχή και το αίτημα όλης της αυτοδιοίκησης της Δυτικής Μακεδονίας είναι 13 διοικήσεις στις έδρες των Περιφερειών», είπε.  

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του για δημιουργία 13 διοικήσεων, όσες δηλαδή και οι έδρες της Περιφέρειας ενώ Αλέκος Αθανασιάδης έκανε λόγο για ειλημμένες αποφάσεις από το Υπουργείο που δεν μπορούν σήμερα να αλλάξουν.

Ο Γιάννης Βλατής αναφέρθηκε στο σκεπτικό του υπουργείο να εντάξει την περιοχή διοικητικά στα Ιωάννινα καθώς όπως ανέφερε στόχος είναι να ενταχθεί, με τον τρόπο αυτό, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (που εμφανίζει «πλαστό» υψηλό ΑΕΠ εξαιτίας των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ) στο στόχο ένα του προγράμματος ΕΣΠΑ της Ε.Ε. που θα προσφέρει και μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις. Όπως επισήμανε όλα είναι ανοιχτά μέχρι τις τελικές αποφάσεις.  

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν 13 γενικές διοικήσεις όσες και οι περιφέρειες.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 15:04