Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 11:37

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣτις 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις Πρέσπες η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών, από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ελλάδας, Αλβανίας και FYROM.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε το VETONEWSτο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ήδη προετοιμάζει την επίσκεψη στην περιοχή της αρμόδιας υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη.

Η τελετή της υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης της Πύλης Πρεσπών και θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης των τριών χωρών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διακρατικής συνεργασίας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις μελλοντικές δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για την πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας.   

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συναντηθεί με τους ομολόγους του πριν από ενάμιση μήνα στον Άγιο Γερμανό για τα ίδια θέματα.

Η κα Μπιρμπίλη αναμένεται να φτάσει στην περιοχή μια μέρα νωρίτερα όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή και να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς. Έτσι αναμένεται να τις τεθούν τα «καυτά» ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και αφορούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κατασκευή της μονάδας 2 στη Μελίτη και η εκκρεμότητα που υπάρχει με το ορυχείο της Βεύης αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο τις πρώτης επαφής που θα επιδιώξουν να έχουν με την αρμόδια υπουργό φορείς της περιοχής. Δεν αποκλείεται όμως κατά την διήμερη παραμονή της υπουργού στην περιοχή να υπάρξει και μια συνολική ενημέρωση για όλα τα θέματα ενέργειας που απασχολούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 11:49