Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 14:43

Παρουσίαση του βιβλίου και των τραγουδιών του Μάκη Σεβίλογλου στα Σέρβια

Το βιβλίο του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μάκη Σεβίλογλου θα παρουσιαστεί στα Σέρβια και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24 Μαϊου 2013 και ώρα 8μ.μ.

Το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Βαγγέλης Σιαμπανόπουλος,  η Πρόεδρος του Μ.Ο. Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄ κ.α. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου και θα παρουσιάσει ο κ. Αργύρης Παφίλης.

Θα ακολουθήσει, το ίδιο βράδυ (10:30) ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών του βιβλίου και άλλων συνθέσεων του Μάκη Σεβίλογλου στο Εξοχικό Κέντρο ΄΄Τα Κάστρα΄΄.

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τα τραγούδια

Ο Μάκης Σεβίλογλου, βρίσκει ένα «Παράθυρο ανοιχτό» και  κάνει  ένα ταξίδι στην καρδιά και τη μνήμη, ανασύρει παιδικές αναμνήσεις και βιώματα και μας μιλά για την πιο γλυκειά του πατρίδα, τα παιδικά του χρόνια στον τόπο καταγωγής του,  τους ανθρώπους , τη γλώσσα τους  και την καθημερινή  τους ζωή, που αν και δύσκολη, ήταν ωστόσο πιο ανέμελη, πιο όμορφη και πιο αληθινή.  Μέσα από αυτό το ταξίδι,  μοιράζεται μαζί μας καθημερινές ιστορίες και βιώματα που τον έκαναν να αγαπήσει  τη δημοτική παράδοση και μας κερνάει, 13 παραδοσιακά τραγούδια από τη Ήπειρο και τα Γρεβενά, ειδωμένα  απ' το παράθυρο, με μια καινούρια ματιά, έτσι όπως αυτός και οι μουσικοί τα αισθάνθηκαν. Το εξώφυλλο του βιβλίου επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Μάντζιος , προλογίζει ο Δημήτρης Μυστακίδης, ενώ τα σχόλια που αναφέρονται στους στίχους των τραγουδιών είναι  του Αργύρη Παφίλη. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 14:47