Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 17:19

Ο Χρόνης Αηδονίδης σε μιά μοναδική Συναυλία στο Λιμναίο Οικισμό Καστοριάς

Μνήμη και παράδοση δίνουν τα χέρια στις 23 Αυγούστου στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού Καστοριάς στις 21.30 σε μια ξεχωριστή βραδιά με το Χρόνη Αηδονίδη, τη  Νεκταρία Καραντζή, τη Θεοδοσία Στίγκα και την ορχήστρα παραδοσιακής και ανατολικής μουσικής "Πόλις» ...

στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Βυζαντινού Φεστιβάλ ΑΛΕΞΙΑΔΑ.

Ο Χρόνης Αηδονίδης, Θρακιώτης στην καταγωγή, θεωρείται ο Έλληνας μέγας δάσκαλος καταγραφέας και ερμηνευτής της ελληνικής παράδοσης με έμφαση στην παράδοση της γενέτειρας του της Θράκης.  Πολλάκις βραβευμένος στην Ελλάδα & το εξωτερικό με παρουσία στην Ελληνική δισκογραφία  που ξεπερνά τα 60 έτη, έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις στη χώρα μας αλλά και ανά τον κόσμο.

Στη συναυλία που θα διεξαχθεί στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού και πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές καλοκαιριού στο Ηρώδειο θα μας ταξιδέψει στις μελωδίες και τους ρυθμούς της Ανατολικής, της Δυτικής και της Β. Θράκης, της Μακεδονίας και της Σμύρνης. Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί μουσική κατάθεση που αντικατοπτρίζει την σχέση της Ελλάδας με την Ανατολή και έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στο Βυζάντιο. Περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης, τραγούδια της ξενιτιάς, της τάβλας, του γάμου, μοιρολόγια, βυζαντινούς ύμνους.

Τιμή εισητηρίου: Κανονικό 8,00 €, Μειωμένο 5,00€ (μαθητικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ & Ανέργων )

Προπώληση - Πληροφορίες Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Καστοριάς, Αθ. Διάκου 1,52100 Καστοριά, τηλ. 2467028999

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 17:26