Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 08:52

Το ζωγραφικό δοκίμιο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. «Οδύσσεια» στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας

Το ζωγραφικό δοκίμιο του ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη. «Οδύσσεια» στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Εορδαίας και η ΠΕ Κοζάνης, φιλοξενούν στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας το ζωγραφικό δοκίμιο της Οδύσσειας του ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη. Για πρώτη φορά ένας ζωγράφος εικονογραφεί όλες τις ραψωδίες της Οδύσσειας του Ομήρου.

Με την ενότητα της Οδύσσειας, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης καταθέτει ένα έργο ζωής , ένα εμβληματικό εικονογραφικό σύνολο, μια μοναδική ζωγραφική ερμηνεία του ομηρικού έπους, αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης, έρευνας και πειραματισμού.
Με μεγαλύτερη ή μικρότερη αφαίρεση, ρευστές καμπύλες και υποβλητικές χρωματικές κλίμακες αφηγείται την ιστορία του Οδυσσέα, τις περιπέτειες του μυθικού ταξιδευτή σ' έναν κόσμο άγνωστο και μυστήριο, τον κίνδυνο και την πάλη με το υγρό στοιχείο, με θεούς και τέρατα, τον νόστο και την προσμονή της επιστροφής.
Για άλλη μια φορά η Πινακοθήκη του Μουσείου της Πτολεμαΐδας γίνεται το επίκεντρο ενός σπουδαίου εικαστικού αλλά και εκπαιδευτικού δρώμενου.
Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν 23 έργα του ακαδημαϊκού Δημοσθένη Κοκκινίδη στα οποία αποτυπώνεται ένα 20χρονο ταξίδι συνεχούς και επίμονης ζωγραφικής δουλειάς. Έχουμε επιμεληθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους τόσο για την Α΄βαθμια όσο και για τη Β' βαθμια εκπαίδευση. Και η έκθεση αυτή, θα αποτελέσει εργαλείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τους μαθητές όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 18:30μμ

Τόπος έκθεσης: Παλαιοντολογικό- Ιστορικό Μουσείου
του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Εορδαίας

Διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου έως 30 Μάιου 2014
Ώρες κοινού: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 14:00
& Τετάρτη έως Πέμπτη 17:00-19:00.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 08:55