Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:49

Εκδήλωση της Αρσις Κοζάνης

την Τετάρτη 05 Ιουνίου, 18:30, στο θεατράκι δίπλα από το πάρκο Ηρώων, στην Πλ. Συντάγματος, θα γινει εκδήλωση κριτικής σκέψης για το πώς διαμορφώνονται οι δημόσιοι χώροι μας,

τους ρόλους που μπορούμε να έχουμε στη διαμόρφωσή τους και τη σημασία διεκδίκησης κοινών χώρων για μια πραγματικά οικολογική και δίκαιη μετάβαση. 

Τι είναι η Αποανάπτυξη; 

Πώς φανταζόμαστε μια Χωρική Πολιτική σε όρους Αποανάπτυξης; 

Πώς θα μπορούσε να εκφραστεί σε έναν δημόσιο χώρο; 

Είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:30-19:30 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Συμμετοχικού Χωρικού Σχεδιασμού, για το πάρκο δίπλα από την Πλ. Συντάγματος, με την Amérissa Giannouli. 

Ο συμμετοχικός χωρικός σχεδιασμός αποτελεί ένα ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής σε μια συνεργατική και συλλογική προσπάθεια επαναπροσδιορισμού και αναδιαμόρφωσης του πάρκου. 

Στόχος, να δημιουργήσει ένα πάρκο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των κατοίκων, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Για τον καλύτερο συντονισμό του εργαστηρίου σας παροτρύνουμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: 

https://forms.gle/Y54b8P4YpcMv6icY7  

 

20:00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την αποανάπτυξη, την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ανάπτυξης σε όρους κοινωνικής και οικολογικής ευημερίας και την κριτική στον πράσινο καπιταλισμό. 

Πώς μια Χωρική Πολιτική σε όρους Αποανάπτυξης θα μπορούσε να ενεργοποιήσει και να ενδυναμώσει κοινωνικο-οικολογικούς μετασχηματισμούς; 

Συντονιστές: Αμέρισσα Γιαννούλη (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, Διεθνές Δίκτυο Αποανάπτυξης, Inter Alia) Άλεξ (Μηχανικός Περιβάλλοντος και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών). 

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την SAN Team (Street Art Neighborhoods) της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, υποστηρίζεται από το Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ενώ μέρος της εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Inter Alia «Let’s talk about Degrowth».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:53