Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:49

Σήμερα η διημερίδα "Ιστορία και Λογοτεχνία" στο πάρκο εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο

 Η σχέση ιστορίας και λογοτεχνίας είναι πολύπλοκη και πολυσήμαντη, είναι μια σχέση που τροφοδότησε και τροφοδοτεί  τις ιστορικές αναπαραστάσεις ως νέο κοινωνικο βίωμα,

ειδικότερα μετά την ανακάλυψη της τυπογραφίας. Οι ιστορικοί συνηθίζουν να καταφεύγουν στους λογοτέχνες για άντληση πληροφοριών της καθημερινότητας και οι λογοτέχνες δανείζονται στοιχεία από τις κυματομορφές των ιστορικών γεγονότων. Τις λεπτές σχέσεις ανάμεσα στην Ιστορία και την Λογοτεχνία θα διερευνήσουν Έλληνες Πεζογράφοι, Λογοτέχνες και κριτικοί Λογοτεχνίας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή  14 Ιουλίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στα Λιβάδια της Κοτύλης στο Γράμμο, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει του Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  Φεστιβάλ Γράμμου.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 18.00 θα συμμετέχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης  οι Λογοτέχνες Βασίλης Γκουρογιάννης, Νίκος Δαββέτας  και Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης  καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο  Στρατής Μπουρνάζος, διδάκτωρ Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης / Τμήμα Εκδόσεων, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, ενώ την συζήτηση θα συντονίζει η κριτικός Λογοτεχνίας και δημοσιογράφος Ελισάβετ Κοτζιά.

Την Κυριακή στις 11πμ θα συμμετέχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης  οι Λογοτέχνες Ρέα Γαλανάκη, Ισίδωρος Ζουργός, Βασίλης Τσιαμπούσης  και  Χρήστος Α. Χωμενίδης, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / γενικός γραμματέας, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων,  ενώ την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.

Το βράδυ του Σαββάτου στον αύλιο χώρο του Πάρκου τα μέλη του Δημοτικού Ωδείου
Ιωαννίνων θα ερμηνεύσουν  έργα των Βιβάλντι, Χέντελ, Μπαχ, Μασνέ και Μότσαρτ.

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:52