Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 17:20

Εκδήλωση της Περιφερειακής διεύθυνσης για τα ‘Erasmus Days 2024’

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει εκδήλωση

με τίτλο “Erasmus Days 2024” την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο εορτασμού των Erasmus Days. 

Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι οι παρακάτω:

  1. η προβολή και διάχυση των έργων Erasmus+ που υλοποιήθηκαν/υλοποιούνται από τις σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας
  2. η διάχυση καλών πρακτικών στον χώρο της εκπαίδευσης
  3. η εμπλοκή των μαθητών/μαθητριών σε δραστηριότητες γνωριμίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση 
  4. η παρουσίαση των ολοκληρωμένων Διαπιστευμένων Σχεδίων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας των ετών 2021 και 2022.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες:

 

  • Έκθεση/παρουσίαση των έργων Erasmus+ σχολικών μονάδων Δυτικής Μακεδονίας και διαδραστικές δραστηριότητες 

 

Η έκθεση/παρουσίαση θα λάβει χώρα στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης (10:00 - 12:30) και μπορούν να την παρακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην πρόσκληση της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης σχολικές μονάδες θα παρουσιάσουν τα έργα Erasmus+ που έχουν υλοποιήσει κατά τα σχολικά έτη 2021-2022,  2022-2023 και 2023-2024. Επίσης, ομάδες μαθητών από τις σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο των εκθέσεων και θα λάβουν μέρος σε παιχνίδι ερωτήσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε άλλες διαδραστικές δραστηριότητες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.  Συγκεκριμένα, στελέχη και συνεργάτες του Ομίλου θα παρουσιάσουν το πλαίσιο εργασίας του για τη νεανική κινητικότητα στη Δυτική Μακεδονία, τα προγράμματα Erasmus+  και τη συνεργασία του φορέα με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, ως φορέας υποδοχής του Europe Direct Μακεδονίας ο Όμιλος θα αναδείξει τον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή και τα οφέλη που έχουν αποκομίσει οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Στο info-kiosk του ΟΕΝΕΦ-ED Δυτικής Μακεδονίας θα διανέμεται δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό και παράλληλα οι youth workers και τα στελέχη της ομάδας έργου θα υλοποιούν δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης και energizers για τους μαθητές/τριες που θα επισκεφτούν την έκθεση. 

 

  • Παρουσίαση των έργων Erasmus+ της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας και ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus  

 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (13:00 - 14:30) και θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) από το κανάλι youtube της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.youtube.com/@pde-dmaked

  1. Παρουσίαση των ολοκληρωμένων Διαπιστευμένων Σχεδίων Κινητικότητας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας των ετών 2021 και 2022.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (18:00-20:00). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

  • Θα παρουσιαστεί η ιστοσελίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας για τα Διαπιστευμένα Σχέδια Κινητικότητας που υλοποιεί.
  • Θα παρουσιαστούν τα ολοκληρωμένα Διαπιστευμένα Σχέδια Κινητικότητας 2021 και 2022, η στοχοθεσία και οι δραστηριότητές τους. 
  • Εκπρόσωποι των σχολικών μονάδων θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και τον αντίκτυπο της συμμετοχής τους στις σχολικές τους μονάδες. 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με ορχηστρικό σύνολο εγχόρδων και πνευστών οργάνων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 17:25