Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 15:50

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο δήμος Πτολεμαϊδας και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη.

«Για συμμετοχή στην υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» έκανε λόγο ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος τόνισε ότι ένας από τους στόχους της αδελφοποίησης μεταξύ των δήμων Πτολεμαϊδας και Έγκωμης Κύπρου που είναι πρωτοπόρος σε θέματα αιμοδοσίας, είναι η ανάδειξη της Πτολεμαϊδας σε πόλη-πιλότο στη χώρα σε θέματα ευαισθητοποίησης και συλλογής αίματος από την εθελοντική πρωτοβουλία.

Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε παράλληλα στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή του δήμου στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και υγιεινής.
Την πρωτοβουλία εξήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως ο πρώτος αιμοδότης ήταν ο Ιησούς Χριστός. Παρόντες στην αιμοδοσία ήταν η διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Τάσα Μπούρτσου, ο προϊστάμενος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Σεραφείμ Σαββίδης, ο υπεύθυνος του τομέα αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου π. Αθ. Καμπούρης κ.α.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 15:53