Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 12:52

Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

altΕγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο και τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού και Πρόεδρο της ΔΙΑΔΥΜΑ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.) κ. Νικόλαο Τοτονίδη, το μεσημέρι της Τρίτης 15-6-2010, ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Γρεβενών στο 3ο χιλ. Γρεβενών- Πόρου, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Μετά από τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος, ο κ. Τοτονίδης ανέλυσε διεξοδικά το σημαντικό έργο της ΔΙΑΔΥΜΑ και τον ρόλο του δικτύου των Σ.Μ.Α.

Ενώ ο Δήμαρχος Γρεβενών στην ομιλία του τόνισε πως το ζητούμενο είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Θα υπάρξει, είπε, πληρέστερη και πυκνότερη χρονικά αποκομιδή απορριμμάτων.

Προανήγγειλε την τοποθέτηση 51 «Πράσινων Κάδων» για την ανακύκλωση και του χαρτιού πλέον στα Γρεβενά. Ολοκληρώνεται έτσι ένας σχεδιασμός που δίνει προτεραιότητα στο Περιβάλλον, ενώ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί επιτέλους τρόπος επικοινωνίας με την Υπουργό Περιβάλλοντος για την προώθηση του μεγάλου έργου της Πνευματικής Αποκομιδής Απορριμμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης και ο Δήμαρχος Βεντζίου κ. Αγνάντος Δημήτρης.

altΣτην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Καραγιάννης Αθανάσιος μέλος του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ, η Αντινομάρχης Γρεβενών κ. Κατερίνα Πέτρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών κ. Γιάννης Χάτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κκ. Βλάχος Οδυσσέας, Σπύρος Μπασνάς και Κώστας Σιούμπουρας, ο Πρόεδρος του ΕΣΓ κ Χρήστος Παρασκευαϊδης.

Ως “Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)” καλούνται οι σταθμοί διαφόρων μεγεθών και χαρακτηριστικών, όπου τα απορρίμματα μεταφορτώνονται σε ειδικά οχήματα κατάλληλα για κίνηση σε μεγάλες αποστάσεις. Οι σταθμοί αυτοί πρέπει να χωροθετούνται σε κεντροβαρικά σημεία ως προς τις πηγές δημιουργίας των απορριμμάτων, ώστε τα απορριμματοφόρα οχήματα μετά την συμπλήρωση του φορτίου τους να διανύουν την ελάχιστη δυνατή απόσταση μέχρι τον ΣΜΑ, όπου ξεφορτώνουν και επιστρέφουν και πάλι στο έργο της αποκομιδής.

Στη συνέχεια, τα οχήματα από τον ΣΜΑ μεταφέρουν τα απορρίμματα σε μονάδα/ες επεξεργασίας ή/και τελικής διάθεσης, έχοντας πολλαπλάσιο ωφέλιμο φορτίο από εκείνο των απορριμματοφόρων.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:16