Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 13:33

ΔΕΠΑΚ: «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

altΗ βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων που αισθάνονται μοναξιά και εγκατάλειψη είναι ο στόχος του προγράμματος «ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ οίκον βοήθεια στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΔΕΠΑΚ  η διευθύντρια Γιάννα Βόμβα κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει το ειδικό έντυπο αίτησης με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά για την αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων:

·Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

·Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας

·Αντίγραφο της οικογενειακής κατάστασης

·Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλη δομή

·Βεβαίωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής(για την κατηγορία των ΑΜΕΑ)

Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν προβλέπεται, σε συνεννόηση με την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό κα.Ξάνθη Ελένη, η επίσκεψη κατ΄οίκον,  η συμπλήρωση της αίτησης και η λήψη των δικαιολογητικών από στελέχη της δομής.

Το πρόγραμμα : “Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ΄ οίκον βοήθειας στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  ” είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και απευθύνεται :

α). σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους,
β). σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν,
γ). σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες  που ζουν μόνα τους,
δ). σε  άτομα με κινητικές δυσκολίες και άλλες αναπηρίες  που ζουν με την οικογένειά τους, αλλά κινδυνεύουν  να αποκλεισθούν από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το πρόγραμμα, είναι:

•Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη ωφελούμενου και οικείου περιβάλλοντος, συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενημέρωση των ωφελούμενων για τα προνοιακά τους δικαιώματα.
•Νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα (μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, πραγματοποίηση ενέσεων, αλλαγή τραυμάτων, αναγραφή φαρμάκων, παροχή φαρμάκων)
•Οικογενειακή  - οικιακή φροντίδα (καθαρισμός σπιτιού, ατομική υγιεινή, ψώνια, πληρωμή λογαριασμών, αγορά φαρμάκων)

Οι υπηρεσίες παρέχονται στους ωφελούμενους από εξειδικευμένο προσωπικό : Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2461035081 κα. Ξάνθη.

   
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:26