Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:34

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΤην οριστική λύση στο πρόβλημα της λακκούβας δίνει ο δήμος Πτολεμαϊδας με την προμήθεια πολυμηχανήματος που μόνο έξι δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα και 15 συνολικά στη χώρα μας διαθέτουν. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρη «σε πάνω από εκατό χιλιόμετρα οδικού δικτύου της πόλης της Πτολεμαϊδας και των δημοτικών διαμερισμάτων, είναι προφανές ότι οι φθορές στο οδόστρωμα από τη χρήση και τις τομές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι καθημερινές».

Ο Δήμος Πτολεμαϊδας καθημερινά προχωρά στην ασφαλτόστρωση και στην αποκατάσταση των φθορών που υφίσταται το οδικό δίκτυο, καθώς είναι γνωστό πως το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης απαιτεί συχνά την παρέμβαση σε διάφορα σημεία των δρόμων με τομές (τρεις τουλάχιστον ημερησίως), ενώ οι νέες παροχές τηλεθέρμανσης, τα έργα ΔΕΗ και ΟΤΕ, αλλά και η εργολαβία οπτικών ινών έχουν επιφέρει αρκετές αλλοιώσεις στο οδόστρωμα με ωφέλεια, όμως, πολλαπλάσια της παροδικής κατάστασης.

Μέχρι σήμερα για έργα συντήρησης των οδών ο δήμος Πτολεμαϊδας έχει δαπανήσει περίπου 2 εκ. €, τα οποία αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις, συντήρηση με θερμή άσφαλτο, αλλά και προμήθειες ψυχρής ασφάλτου.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει δαπανήσει 182.000,832€ για την αποκατάσταση των τομών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων, ενώ και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης ασφαλτόστρωσε εκ νέους όλους τους δρόμους από τους οποίους πέρασε η επέκταση του δικτύου της Τ/Θ στην πόλη (βόρειο τόξο, Μποδοσάκειο Νοσοκομείο κλπ.) και επούλωσε λακκούβες της αρμοδιότητάς της.

Έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο τα «ασφαλτάδικα» δε λειτουργούν και ο δήμος αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εκτάκτως την ψυχρή άσφαλτο, η οποία αποδεικνύεται ασύμφορη και κυρίως αναποτελεσματική. Για το λόγο αυτό ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια του νέου μηχανήματος που θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας παρουσίασε το νέο πολυμηχάνημα, το οποίο προμηθεύτηκε ο δήμος για την επούλωση των λακκουβών και το οποίο κόστισε 400.000€ πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο έχει ξεχωριστή χρήση σε κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η εναλλαγή βραχιόνων και εργαλείων δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή του να το χρησιμοποιεί σε διαφορετικές εργασίες, πχ. ρίψη ασφάλτου, κλάδεμα δένδρων, πυρόσβεση κλπ.

Ο δήμος Πτολεμαϊδας θα χρησιμοποιήσει το μηχάνημα κυρίως για την επούλωση των λακκουβών, καθώς το μηχάνημα μπορεί να αποκαθιστά ζημιές σε πενήντα περίπου σημεία ημερησίως, ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές έχει εγγύηση δέκα ετών.

Σε πρώτη φάση θα γίνει ρίψη ασφάλτου στις ήδη καταγεγραμμένες λακκούβες, ενώ μετά από 10 ημέρες θα ξεκινήσει η ίδια διαδικασία και για άλλες τομές. Οι δημότες μπορούν να καλούν τη δημοτική αστυνομία στο τηλέφωνο 2463350152, προκειμένου να δηλώνουν τη βλάβη και την περιοχή.

Ο δήμος Πτολεμαϊδας μπαίνοντας στη νέα εποχή του μητροπολιτικού διευρυμένου δήμου Εορδαίας έχει ήδη προχωρήσει στην προετοιμασία μέσα από την προμήθεια νέων μηχανημάτων, τα οποία σύντομα θα παρουσιαστούν, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:44