Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:52

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

altΟι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας μας για τεχνολογικά ενήμερους πολίτες επιβάλλουν τη διερεύνηση νέων υλικών αλλά και μεθόδων που θα εξοικειώνουν τους νέους, με τη λειτουργική χρήση της τεχνολογίας και θα τους επιτρέπουν να διερευνούν και να κατανοούν βαθύτερα τον πραγματικό κόσμο. Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου πέρα από την προφανή συμβολή της στον τεχνολογικό αλφαβητισμό των παιδιών, βρίσκει σήμερα άμεση εφαρμογή σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα των θετικών και θεωρητικών επιστημών. Την ίδια στιγμή προάγει τη συνεργατική μάθηση, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα των νέων μας. 

Συγχαίρω όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού μας για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Συγκεκριμένα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των: Δωδέκατου (12ου) και Δέκατου εβδόμου (17ου) Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαραυγής, του Πρώτου (1ου) Γυμνασίου Κοζάνης, του Πρώτου (1ου) Επαγγελματικού Λυκείου Κοζάνης, του Ένατου (9ου) Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας, του Δεύτερου (2ου) Γυμνασίου Πτολεμαϊδας, καθώς και τη μεικτή ομάδα μαθητών και φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καταγωγή από την πόλη της Πτολεμαϊδας.
 
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών του Ένατου (9ου) Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας, του Δεύτερου (2ου) Γυμνασίου Πτολεμαϊδας, καθώς και της μεικτής ομάδας μαθητών και φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων και της δεύτερης θέσης αντίστοιχα στις θεματικές ενότητες του διαγωνισμού στις οποίες και συμμετείχαν. Οι πρωτιές των μαθητών του Νομού μας τους καθιστούν εκπροσώπους της Χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Νοέμβριο στις Φιλιππίνες.

Θέλω πρόσθετα να σας διαβεβαιώσω ότι, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε έμπρακτα να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία στο Νομούς μας.
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 14:58