Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 14:30

ΠΑΜΕ: «ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΠΕΡΙΑ»

altΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2010

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους να ξεσηκωθούν. Απαντάμε στον πόλεμο με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη. Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η κυβέρνηση προχώρησε στο έγκλημα. Καταργεί τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και τα παραχωρεί στον ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του από χαρά.

23 Ιούνη δίνουμε μαζική, αποφασιστική, μαχητική απάντηση. Κανείς στη δουλειά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Τα συνδικάτα να οργώσουν τους χώρους δουλειάς και να μην αφήσουν κανένα εργοστάσιο, καμιά επιχείρηση που να μην οργανώσουν τους εργαζόμενους για να έχει επιτυχία η απεργία και να πάρει απάντηση το έγκλημα και ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2010

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τη στάση της και την τακτική της και στο όνομα δήθεν της διάσωσης τους, επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε μια από τις σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί στο δημόσιο ήδη έχει κατακρεουργηθεί.

Επιδιώκει συμφωνία με τους εργοδότες που θα «ενσωματώνει» το 13ο και το 14ο μισθό μέσα στους υπόλοιπους 12. Πρόκειται για μια εκχώρηση μιας μεγάλης κατάκτησης της εργατικής τάξης στα αρπακτικά της πλουτοκρατίας που χρόνια στόχευαν, ανάμεσα στα άλλα, και στην περικοπή των δώρων και του επιδόματος αδείας.

Μια τέτοια συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τη σταδιακή και πλήρη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Γιατί:

1. Παύει να δεσμεύει νομικά τη μεγαλοεργοδοσία η κατάκτηση αυτή που μέχρι τώρα είναι υποχρεωμένη να την παρέχει στους εργαζομένους ως εφάπαξ παροχή για τις γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα και στην περίοδο της άδειας του εργαζόμενου.

2. Με δεδομένη τη μόνιμη επιδίωξη της εργοδοσίας, πότε για να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα, πότε για να συγκρατηθεί η όποια μείωση των κερδών, να μειώσει τους μισθούς, κάτι που ήδη γίνεται, είτε απευθείας, είτε με την ελαστικοποίηση του ωραρίου, το αποτέλεσμα είναι και θα είναι η μείωση του ετήσιου συνολικού εισοδήματος κάθε εργαζόμενου.

3. Το επίδομα της άδειας και το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα κάλυπταν και καλύπτουν αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων την συγκεκριμένη περίοδο. Με την σημερινή πολιτική της άγριας λιτότητας και μείωσης των μισθών, και αν ενσωματωθούν τα δώρα και το επίδομα, θα είναι αδύνατο ο εργαζόμενος να αποταμιεύσει χρήματα για τις αυξημένες δαπάνες των αντίστοιχων περιόδων που είναι αναγκαίες για βασικές ανάγκες, για την ξεκούραση της εργατικής λαϊκής οικογένειας, την αναπαραγωγή της εργατικής της δύναμης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για πολλοστή συνεχή φορά εκποιεί κατακτήσεις προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, συμμαχεί με το Μαύρο Μέτωπο για να περάσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι, για ακόμα μια φορά, σε πλήρη αντίθεση με την θέληση και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Επιβάλλεται μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες επίθεσης του κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ο εργαζόμενοι να παρεμποδίσουν με την δράση τους μια τέτοια εξέλιξη.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 10 πμ στις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 
Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 14:35