Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 13:07

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Δ. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ: «ΝΥΧΤΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ»

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Όταν βαφτίζουν την μίζα Δημόσιο Χρέος και επιβάλλουν με ολοκληρωτικού τύπου μεθοδεύσεις στον Λαό να το πληρώσει;

Όταν μας «προσφέρουν» γκιλοτίνες, κρεμάλες, κεφάλια και αίμα (Τσουκάτος, Άκης, Μαντέλης) για να προστατεύσουν αυτό που δημιούργησαν, τον εαυτό τους δηλαδή.

Τότε, είναι πολύ φυσιολογικό επισκέψεις σαν την χθεσινοβραδινή να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας.

Φίλες και Φίλοι

Το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου ο Δήμος μας είχε την «ατυχία» να «φιλοξενήσει» την Υπουργό Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμίλη, τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας κ. Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της κας Υπουργού στην Δυτική Μακεδονία(που έχει αναβληθεί τρεις φορές) θα έπρεπε να είχε μόνο Δημόσιο χαρακτήρα, δυστυχώς όμως απέκτησε – και μάλλον συνειδητά – και τον «γκρίζο». Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ξαφνική επίσκεψη στον μεγαλύτερο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της Χώρας τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και στην συνέχεια η επίσκεψη – περίπου στις δέκα το βράδυ – στο Τ.Δ. Ακρινής για να – άκουσον, άκουσον – συζητήσουν και ενημερώσουν τους κατοίκους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα, απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για την μετεγκατάσταση του οικισμού, μόνο τυχαία δεν είναι.

Η μεγάλη στασιμότητα που παρατηρείται εδώ και καιρό στο μείζον θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, η Μ.Π.Ε. που από τα μέσα της εβδομάδας βρίσκεται στα χέρια του Νομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργου Δακή και η οποία δεν περιλαμβάνει την Ακρινή και πολλά ακόμη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων που θεωρούμε ότι είναι δεδομένες για όλα όσα προαναφέραμε πρέπει να καμφθούν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το κλίμα να είναι αρνητικό για την Κυβέρνηση. Όλα αυτά λοιπόν μας οδήγησαν σε αυτές τις εξελίξεις. Το Δημόσιο έδωσε την θέση του στο Γκρίζο.

Οι θεσμοί αγνοήθηκαν επιδεικτικά (Νομάρχης, Δήμαρχος), οι μηχανισμοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους ενημερώσουν για την επίσκεψη τόσο στον ΑΗΣ, όσο και στο Τ.Δ. Ακρινής. Όμως τους έχουν καλέσει να συμμετέχουν στην «φιέστα» που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Ιουνίου στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου θα μιλήσει η κα. Υπουργός για την Ενέργεια – το τέλος μιας εποχής, αρχή μίας άλλης.

Φίλες και Φίλοι

Όταν το σύστημα φοβάται τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της κοινωνίας για το δίκαιο των αιτημάτων της, αποφεύγει να απαντήσει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που δόθηκαν δια στόματος του νυν Πρωθυπουργού κ. Γ.Α.Παπανδρέου, τότε τι πρέπει να περιμένει ο λαός;

Που βαδίζουμε άραγε;

Γιατί αυτός ο εμπαιγμός;


“Νύχτα ήρθαν και Νύχτα θα φύγουν”
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 13:11