Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 15:08

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΕ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΖΕΡΒΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ V ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΔΕΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Νέα σελίδα στην ιστορία της ΔΕΗ ανοίγει το κλείσιμο της μονάδας Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, καθώς δίνουν το πράσινο φως για την υλοποίηση του Ενεργειακού Σχεδιασμού στο κομμάτι που έχει να κάνει με την δημιουργία νέων σύγχρονων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα και με την δέσμευση της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το συμβολικό κατέβασμα του διακόπτη στον πιο παλιό σταθμό της ΔΕΗ, ξεκινά η σταδιακή αντικατάσταση όλων των παλαιών ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ενέργειας με νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιβάλλεται από την οδηγία IPPC για τους βιομηχανικούς ρύπους, γεγονός που δικαιώνει το διαχρονικό αγώνα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς την κατεύθυνση αυτή. Αίσθημα ικανοποίησης μας αφήνει και η δήλωση της Υπουργού, ότι το καύσιμο που θα στηρίζει τις μονάδες βάσης για το μέλλον της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, θα είναι ο λιγνίτης, αποκλείοντας το λιθάνθρακα και τα πυρηνικά.

Περαιτέρω, η νέα σελίδα της ΔΕΗ φαίνεται να αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά και την δήλωση – προσωπική δέσμευση του Προέδρου της Επιχείρησης, ότι θα προχωρήσουν όσο το δυνατό ταχύτερα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση τόσο των Διαγωνισμών όσο και της κατασκευής των μονάδων "Πτολεμαΐδα V" και "Μελίτη II".

Η, γενικότερα, περισσότερο θετική και δεσμευτική στάση, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου όσο και από την πλευρά της Επιχείρησης, οι δεσμεύσεις για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, την βελτίωση του περιβάλλοντος και σίγουρα τις νέες προσλήψεις, είναι προς την κατεύθυνση που χρόνια τώρα επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε να καθιερώσουμε.

Στο νέο αυτό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η θετική ανταπόκριση, τόσο από την πλευρά της Υπουργού Ενέργειας, όσο και από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ στην πρόταση που έγινε από το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η υπογραφή του συμβολαίου με τον ανάδοχο, για την κατασκευή της Πτολεμαΐδας V, να γίνει στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Μέχρι τότε μένουμε στις επάλξεις και διατηρούμε την αισιοδοξία παράλληλα με την αγωνιστική διάθεση, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ! ! !
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 15:10