Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 15:33

ΠΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΟ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

altΟ τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης της Ν.Δ. μετά την περιοδεία του στο Ν. Γρεβενών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και στον αγροτικό τομέα οδηγεί σε αδιέξοδα τους Έλληνες αγρότες. Η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες που τις δικαιούνται, τόσο της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2008 και το 2009 αλλά και του προγράμματος της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι αδικαιολόγητη και επιζήμια για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Πολλοί παραγωγοί βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό λόγω των υποχρεώσεων που έχουν ν΄ αποπληρώσουν για τα έξοδα των καλλιεργειών τους που έκαναν και υπολόγιζαν στις ενισχύσεις αυτές τις οποίες μάλιστα οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. τις κατέβαλε έγκαιρα ή και προκαταβολικά (εξισωτική).

Τα χρήματα αυτά για τους κτηνοτρόφους της χώρας είναι απαραίτητα επιπλέον για ένα λόγο, που είναι αυτός της προμήθειας των ζωοτροφών την περίοδο που διανύουμε και συμπίπτει με τον αλωνισμό των δημητριακών.

Έτσι θα μπορέσουν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να πετύχουν καλύτερες τιμές και οι δυο πλευρές (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) αλλά να μειωθεί και το παραγόμενο κόστος των προϊόντων για τον καταναλωτή.

Την ίδια στιγμή οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι του Ν. Γρεβενών, που είναι ο νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό εφαρμογής βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών από το ΥπΑΑΤ που δικαιούνται και εκφράζονται φόβοι για απένταξή τους από τη βιολογική παραγωγή αφού εδώ και 8 μήνες τώρα παίρνουν μόνο υποσχέσεις για πράσινη ανάπτυξη που δεν τη βλέπουν.

Η Κυβέρνηση δείχνει να πελαγοδρομεί και στον αγροτικό τομέα που θα όφειλε να προσέξει περισσότερο καθώς από τον τομέα αυτό μπορούμε να ελπίζουμε θετικά αποτελέσματα και προοπτική.

Ως Ν.Δ. καλούμε την Κυβέρνηση στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την πατρίδα μας να προτάξει την αγροτική παραγωγή στη χώρα και εν όψει του συνεδρίου μας καταθέτουμε μια σειρά προτάσεων που μπορούν να αποτελέσουν και θέσεις της Κυβέρνησης για το καλό της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 15:35