Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 11:09

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ

Η επιστολή έχει ως εξής:
 
Κύριε Νομάρχη,

Με το παραπάνω έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α Κοζάνης διακόπτεται για ένα(1) μήνα η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Προσηλίου-Τρανοβάλτου στη θέση του Ορυχείου ΜΕ.ΤΕ. Α.Ε, λόγω εργασιών κατασκευής της νέας παράκαμψης.

Η παραπάνω διακοπή, εξ’ όσων μου ανέφεραν τοπικά στελέχη της αυτοδιοίκησης κατά την διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψής μου το απόγευμα της ίδιας μέρας της διακοπής, στις 22-6-10, ανεξαρτήτως του πόσο αναγκαία είναι, έγινε χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων ή προηγούμενη ενημέρωσή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κοινωνίας του χωριού του Προσηλίου.

Η παραπάνω απόφαση είναι βεβιασμένη, χωρίς προετοιμασία και διαβούλευση και κατά την άποψή μου δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία του χωριού, της οποίας μέλη με την παρουσία τους στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο ήγειραν ενστάσεις για την νέα παράκαμψη.
Έτσι τώρα μετά την διακοπή της κυκλοφορίας παρουσιάζονται οξυμμένα προβλήματα  στην περιοχή, που πρέπει άμεσα να επιλυθούν.
 

·Οι κτηνοτρόφοι του χωριού που έχουν τις στάνες τους σε απόσταση μόλις πέντε(5) χιλιομέτρων από το χωριό (θέση Μαυράχη), αναγκάζονται να κάνουν κύκλο από το Τριγωνικό διανύοντας απόσταση πάνω από δεκαπέντε(15) χιλιόμετρα, προκειμένου να μεταβούν σ’ αυτές, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα από το υστέρημά τους.

·Γεωργοί που θέλουν να επισκεφθούν τα χωράφια τους εν όψει του θέρους στην περιοχή της Μαυράχης (όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος των χωραφιών του Προσηλίου), αναγκάζονται να κάνουν τον ίδιο κύκλο, με τις ίδιες φυσικά συνέπειες. Οι γεωργοί αυτοί σε δέκα(10) μέρες που ξεκινά ο θερισμός στην περιοχή θ’ αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα για την μεταφορά της σοδειάς τους στο χωριό.

·Κάτοικοι των Καμβουνίων που είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν τις παρακάμψεις προκειμένου να μεταβούν στον τόπο τους, διανύουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και μάλιστα από δρόμους που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

·Είναι γνωστή σε όλους μας η κακή κατάσταση του οδοστρώματος του δρόμου Ρύμνιο-Τριγωνικό, τον οποίο είναι αναγκασμένοι να περάσουν ανεξαρτήτως της παράκαμψης που θ’ ακολουθήσουν.

Όπως αβίαστα από τα παραπάνω προκύπτει οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται και νομίζω ότι η Ν.Α Κοζάνης πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν.
 

Θέλοντας να συμβάλλω στην θετική κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων αυτών,  προτείνω τα παρακάτω:

  1. Άμεσα κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α Κοζάνης να επισκεφθεί το χωριό και να εξηγήσει στους κατοίκους για την αναγκαιότητα της διακοπής της κυκλοφορίας.
  2. Να δοθεί άμεσα- και όταν λέμε άμεσα εννοούμε σήμερα- πρόσβαση στην περιοχή της Μαυράχης απ’ ευθείας από το χωριό. Λύση υπάρχει και την γνωρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού καλύτερα από εμάς.
  3. Να συντομευτεί ο χρόνος διακοπής της κυκλοφορίας του ανώτερο σε μία εβδομάδα εν όψει και της αλωνιστικής περιόδου. Τεχνική λύση υπάρχει και αν μου ζητηθεί μπορώ να την καταθέσω.
  4. Να δοθεί χρηματική αποζημίωση από την εταιρεία ΜΕ.ΤΕ. Α.Ε στους κτηνοτρόφους του χωριού του Προσηλίου, που έχουν αποκοπεί. Η αποζημίωση αυτή μπορεί να συζητηθεί με τους πληττόμενους για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης.
  5. Να βελτιωθεί άμεσα και με έξοδα της εταιρείας ΜΕ.ΤΕ. Α.Ε. το οδόστρωμα της οδού Τριγωνικό-Ρύμνιο. Συγκεκριμένα:  

-Να κλείσουν όλες οι τρύπες του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του προαναφερθέντος δρόμου.

-Να γίνει εξυγίανση του ασφαλτοτάπητα στα σημεία όπου υπάρχουν συνεχόμενες τρύπες.

-Να γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου σε μήκος περίπου 50 μέτρων, στην θέση της παλιάς κατολίσθησης, κοντά στο Δ.Δ Τριγωνικού.

Κύριε νομάρχη,

Ελπίζω πως άμεσα θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η διακοπή της κυκλοφορίας στους κατοίκους της περιοχής. Το οφείλουμε στους κατοίκους του χωριού, ως μια κίνηση έμπρακτης συγγνώμης για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Β. Κωνσταντόπουλος
 
Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 11:20