Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 11:30

Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ- ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΚΩΜΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση η ονοματοδοσία τριών δρόμων της πόλης προς τιμή του π. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη, των Ηπειρωτών και της αδελφοποιημένης με την Πτολεμαϊδα Έγκωμης Κύπρου.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας ότι «με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε στη Φλώρινα για την έκδοση γραμματοσήμου και λευκώματος για τον Αυγουστίνου Καντιώτη» και την πάγια θέση του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαϊδας να τιμά ανθρώπους εν ζωή για την προσφορά και το μεγάλο τους έργο, προτείνεται να δοθεί σε ένα δρόμο της Πτολεμαϊδας το όνομα του Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη.

Ο κ. Τσιούμαρης επισήμανε στη μεγάλη προσφορά του σεβάσμιου γέροντα Αυγουστίνου Καντιώτη στην Εορδαία μέσα από την ανέγερση οικοτροφείου αρένων, οικοτροφείου θηλέων, τριών ιερών ναών, του γηροκομείου και πολλών άλλων σημαντικών υποδομών. Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη συμβολή του Αυγουστίνου Καντιώτη στην επιλογή δημιουργίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, αλλά και στο έργο του για το περιβάλλον (το 1980 είχε προσκαλέσει σύσκεψη με το τότε δήμαρχο Αν. Σπανίδη για περιβαλλοντικά ζητήματα) και την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τόσο στην επίσκεψη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όσο και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο κ. Τσιούμαρης υπενθύμισε ότι επανέλαβε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, την παρουσία του Αυγουστίνου Καντιώτη με την τόσο ισχυρή παρουσία του στην περιοχή.

Ο κ. Τσιούμαρης πρότεινε την ονομασία του τμήματος της οδού Δημοκρατίας από τη διασταύρωση με την Κωνσταντίνου Καραμανλή έως το 6ο δημοτικό σχολείο σε οδό Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη, μια και περνάει μπροστά από το Επισκοπείο (πρώην οικοτροφείο αρένων).

Σε ότι αφορά στην ονομασία του Πάρκου Ηπειρωτών ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι «οι προερχόμενοι από την Ήπειρο συνδημότες μας σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και άλλους συλλόγους της περιοχής εξωράισαν το χώρο Κουρί και προχώρησαν σε διαμορφώσεις χώρων». Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τους κόπους των Ηπειρωτών ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας πρότεινε την ονομασία του χώρου σε Πάρκου Ηπειρωτών, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες της περιοχής.

Σε ότι αφορά στην πλατεία Έγκωμης Κύπρου ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι «κατά την πρόσφατη εκδήλωση για τη διάσωση των ελληνοχριστιανικών μνημείων της Κύπρου, τόσο η γενική πρόξενος, όσο και η πρόεδρος των Κυπρίων στην Ελλάδα συζήτησαν για τη δημιουργία ενός χώρου αναφοράς της Κύπρου και των Κυπρίων αδελφών». Ως εκ τούτου ο κ. Τσιούμαρης πρότεινε τη δημιουργία πλατείας Έγκωμης Κύπρου στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας και Ανανία Νικολαϊδη, όπου καταλήγει η οδός Κύπρου και πρόκειται να διαμορφωθεί σε κυκλικό κόμβο άμεσα με την ολοκλήρωση των εργασιών στην Ανανία Νικολαϊδη. 

Στα Ελευθέρια της πόλης μετά την παρέλαση που θα γίνει στο χώρο θα φυτευτούν δύο δέντρα συμβολικά για τις δύο αδελφοποιημένες πόλεις, ενώ θα παραβρίσκεται αντιπροσωπεία από την Έγκωμη με επικεφαλής το δήμαρχο Ν. Παυλίδη με τον οποίο ο κ. Τσιούμαρης μίλησε ήδη τηλεφωνικά. ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην Έγκωμη Κύπρου υπάρχει ήδη οδός Πτολεμαϊδας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 11:32