Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 12:00

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΒΑΛ

Με ικανοποίηση έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση η πρόταση του ΚΤΕΛ Αστικών Πτολεμαϊδας για εκμίσθωση χώρου στην πρώην ΑΕΒΑΛ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός διανυκτέρευσης.

Η απόφαση αυτή, όπως τόνισε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, καθώς απαλλάσσει το κέντρο της πόλης από την ηχορύπανση και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές ώρες που γίνεται η εκκίνηση των περισσοτέρων οχημάτων.

Έτσι, σύμφωνα με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας, μια μεγάλη επιφάνεια θα απελευθερωθεί από τη μεταφορά του σταθμού διανυκτέρευσης στην ΑΕΒΑΛ με πολλά οφέλη στην καθημερινότητα του πολίτη στο κέντρο της πόλης, όπως πχ. δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης, μείωση της ρύπανσης κλπ.

Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε, επίσης, ότι η παραχώρηση του χώρου στο ΚΤΕΛ Αστικών είναι προσωρινή και πρόσθεσε πως έχουν γίνει από πλευράς του δήμου Πτολεμαϊδας όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ το θέμα βρίσκεται πλέον στο υπουργείο οικονομίας το οποίο οφείλει να προχωρήσει στην διαδικασία ανάθεσης του έργου της κατασκευής του Εμπορευματικού Διαμετακομιστικού Κέντρου και του Κέντρου Βαρέων Οχημάτων που θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, όπου μπορεί να γίνει η οριστική χωροθέτηση του σταθμού διανυκτέρευσης του ΚΤΕΛ Αστικών.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ ΚΤΕΛ Αστικών και δήμου Πτολεμαϊδας, την οποία ο δήμος τιμά και για το λόγο αυτό η παραχώρηση θα γίνει έναντι συμβολικού τιμήματος (50€ το μήνα), καθώς δεν μπορεί να γίνει δωρεάν  λόγω του νομικού καθεστώτος.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 12:21