Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 14:47

ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Προς: Τον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.                          Ημερ.: 06-07-2010           

          κ. Αρθούρο Ζερβό                                                                               Αριθ. Πρωτ.:4240  
 
 
Θέμα:  Ανώτατο Όριο Αποδοχών
 

Κύριε Πρόεδρε

     Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με το άρθρο 2 του Ν.3833/2010 όρισε ανώτατο όριο αποδοχών στο πάσης φύσεως προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ., που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις του Ν.3429/2005, το οποίο απαγορεύεται να υπερβαίνει τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

    Από την παραπάνω διάταξη μεταξύ άλλων εξαιρούνταιοι τράπεζες, καθώς και οι εταιρίες στις οποίες το Δημόσιο αν και πλειοψηφών μέτοχος, δεν ασκεί τη διοίκηση και διαχείρισή τους, (όπως ακριβώς συμβαίνει κατά την άποψή μας και με τη ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα και με την γνωμοδότηση και του Ομότιμου  Καθηγητή  Νομικής κ. Σπηλιοτόπουλου). Παρόλα αυτά, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. με έγγραφό της στις 24.06.2010 προς τις Υπηρεσιακές Μονάδες, ενημερώνει σχετικά με τον τρόπο που προτίθεται να προχωρήσει στην εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.

Κύριε Πρόεδρε

     Το ανώτατο όριο αποδοχών που ορίζει ο νόμος, εκτός από ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της Επιχείρησης, που οι αποδοχές τους αντικειμενικά και δικαίως καλύπτουν το ποσό σε σχέση με την ευθύνη της θέσης τους, καλύπτεται και από μερικές εκατοντάδες εργαζόμενων με πολλά χρόνια υπηρεσίας (25 και άνω) που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς Παραγωγής, σε υποχρεωτικό πρόγραμμα φυλακών (βάρδια).

     Έτσι η μερική υπέρβαση του ανώτατου ορίου αποδοχών προκύπτει από τη συνεχή και αδιάλειπτη εργασία 24 ωρών ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξαρτήτως εορτών και αργιών.

Πιο συγκεκριμένα:

     Το Προσωπικό Λειτουργίας εργάζεται έως και 72 ώρες νυχτερινής εργασίας, 4 Σάββατα και Κυριακές και ενίοτε 5 το μήνα, καθώς και όλες τις επίσημες αργίες και εορτές του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα η τεράστια έλλειψη προσωπικού υποχρεώνει το προσωπικό ημέρας να εργάζεται υπερωριακά, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Επιχείρησης με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Κύριε Πρόεδρε

     Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι η εν λόγω απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της Επιχείρησης, αφού δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει το προσωπικό να εργάζεται, χωρίς να αμείβεται για την εργασία του. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι εργαζόμενοι στο ημερήσιο προσωπικό, που λόγω χρονοωρίμανσης,  οι αποδοχές τους βρίσκονται οριακά στο ανώτατο όριο,  θα αμείβονται κανονικά, ενώ οι αντίστοιχοι της βάρδιας για τους οποίους οι δαπάνες είναι ανελαστικές,   «υποχρεώνονται» να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.

Κύριε Πρόεδρε

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μετά από την έντονη απαίτηση των εργαζομένων που εκπροσωπεί, σας καλεί να δώσετε άμεσα λύση και επιφυλάσσεται για οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα του.

 
 

     Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
Γιώργος Αδαμίδης                                                Κων/νος Βασιλειάδης
 
 
 
Κοινοποίηση:
Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Υπουργό Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Αναπληρωτή Διευθ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Απόστολo Μπαράτση 
Γενικό Δ/ντη ΑΝΠΟ κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη
Γενικό Δ/ντη Παραγωγής κ. Ιωάννη Κοπανάκη
Γενικό Δ/ντη Ορυχείων κ. Παναγιώτη Νικολακάκο
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Εκπρόσωποι Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΔΕΗ κ. Ιωάννη Καραβασίλη,
κ. Ευάγγελο Μπουζούλα
 
 
                                                                              
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 14:48