Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 14:53

H ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

altΟ Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής και η εγγονή του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου Βασιλική Γαύρου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 11 Ιουλίου 2010, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του μεγάλου «Δασκάλου», τη φιλοτέχνηση του οποίου χρηματοδότησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.

Στην ομιλία του ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά και συμβολή του Δάσκαλου στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, που αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.  

«Ο Κώστας Σιαμπανόπουλος υπήρξε ένας μεγάλος οραματιστής, ένας φλογερός πατριώτης, ένας ακάματος μαχητής δωρικών χαρακτηριστικών που πρωτοστάτησε στην ενεργοποίηση της ανασκαφικής έρευνας, η οποία οδήγησε στα μείζονος εθνικής σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα της Άνω Μακεδονίας, δημιουργός και στυλοβάτης του Ιστορικού – Λαογραφικού & Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, καθώς και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο της περιοχής Χρωμίου, όπου έγινε η επανάσταση του 1878 για τη σωτηρία της Μακεδονίας από τον Πανσλαβισμό» τόνισε ο Νομάρχης Κοζάνης.  

Ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος τιμήθηκε για την όλη δράση και την κοινωνική ανιδιοτελή προσφορά του επί 55 χρόνια με τιμητικές διακρίσεις από πολλούς κοινωνικούς φορείς, όπως το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Αιανής και το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Κοζάνης, το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1988 το παράσημο του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής».
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 15:02