Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 12:22

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

altΤο δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Στη σχετική επιστολή σας εκφράσατε διάφορα παράπονα, μερικά από τα οποία αφορούσαν την υπηρεσία μας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Καθημερινά και κυρίως τις Τετάρτες (που το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης μας ασχολείται με τη «λαϊκή αγορά»), όταν διαπιστώνουμε ότι διεξάγεται παρανόμως υπαίθριο εμπόριο, προβαίνουμε, κατά περίπτωση, στις εξής ενέργειες:

α) επιβάλλουμε το προβλεπόμενο πρόστιμο,

β) απομακρύνουμε άμεσα τους παραβάτες,

γ) κατάσχουμε τα προς πώληση προϊόντα.

Μέχρι σήμερα έχουμε:

α) επιβάλλει συνολικά πρόστιμα ύψους 36.500 €

β) κατασχέσαμε το τελευταίο δίμηνο 2380 προϊόντα, από τα οποία τα 1668 καταστράφηκαν, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και τα υπόλοιπα 712 προϊόντα διατέθηκαν στο σύλλογο «Καλό Σαμαρείτη».

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από την λαϊκή αγορά οποιοσδήποτε στερείται της νόμιμης αδείας και πουλάει υπαίθρια τα προϊόντα του, είτε πρόκειται για φασόλια, είτε για βιοτεχνικά είδη. 

Δυστυχώς, όμως, ο έλεγχος στο χώρο της λαϊκής αγοράς καθίσταται αδύνατος λόγω του ότι δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα και έτσι δε μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε ποιοι είναι οι νόμιμοι εκθέτες, ούτε πόσα μέτρα καταλαμβάνουν.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που μας δημιουργεί προβλήματα είναι αυτό της οριοθέτησης του χώρου της λαϊκής αγοράς. Όπως θα γνωρίζετε, το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον περιορισμό του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. Στον εν λόγω περιορισμό όμως αντιδρά η Νομαρχία ισχυριζόμενη ότι ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει σε ζητήματα λαϊκών αγορών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Νομαρχία να συνεχίζει να εισπράττει χρήματα και να τοποθετεί πωλητές μπροστά από τα καταστήματα και στα σημεία που ο Δήμος δεν θεωρεί χώρο λαϊκής αγοράς. Προς άρση της διχογνωμίας, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδου υπέβαλλε σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο όμως δεν συζητήθηκε καθόλου, επειδή μόνο ο Υπουργός υποβάλλει ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε Τετάρτη είναι η πρακτική μεγάλου μέρους των καταστηματαρχών να εκθέτουν τα προϊόντα τους κατά παράβαση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων, καταλαμβάνοντας πολύ μεγαλύτερο μέρος από όσο τους επιτρέπεται, χωρίς να έχουν καταβάλει ήδη το Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω θεωρούμε ότι είναι αναληθές να κατηγορούμαστε για αδιαφορία από το Σύλλογο σας και ότι το μόνο που κάνουμε είναι να ‘’μοιράζουμε’’ κλήσεις στους επισκέπτες της πόλης.

Β) Όσον αφορά την κακή κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλές από τις οδούς της πόλης, η Υπηρεσία μας ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όποτε προκύπτει πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής αυτών των προβλημάτων, αποτέλεσμα της οποίας είναι το με αριθ. πρωτ. 19445/10-06-2010 έγγραφό μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Πρόσφατα δε με την παρουσίαση του μηχανήματος επούλωσης λακκουβών που προμηθεύτηκε ο Δήμος, ο ίδιος ο Δήμαρχος παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε. το ανωτέρω έγγραφο μας και μάλιστα όρισε ως υπηρεσία καταγραφής των φθορών του οδοστρώματος την υπηρεσία μας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

Γ) Σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση στους πεζόδρομους θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι συνεχίζουμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις και να αφαιρούμε τις πινακίδες των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων (πάνω από 1600 τον τελευταίο χρόνο).Ωστόσο έχει διαπιστωθεί πως ένας μεγάλος αριθμός των ανωτέρω οχημάτων, ανήκουν σε ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων, οι οποίοι και τα απομακρύνουν μόλις αντιληφθούν την παρουσία μας. Δυστυχώς η στάθμευση των οχημάτων των καταστηματαρχών δημιουργεί την εντύπωση στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, ότι επιτρέπεται η στάθμευση στους πεζόδρομους, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στον πειρασμό να σταθμεύσουν και αυτοί εκεί. Έτσι ναι μεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στους πεζοδρόμους, πλην όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες τυχόν θα θέλατε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 12:31