Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 13:14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ

Οι περικοπές μισθοδοσίας, το ανώτατο Όριο Αποδοχών (πλαφόν), η πορεία των προσλήψεων από τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη και η ανάγκη υπογραφής νέας ΕΣΣΕ ήταν τα σημαντικότερα εκ των θεμάτων που  συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνάντησης που είχε το προεδρείο του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Αθήνα, την Παρασκευή 16.07.2010, με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων κ. Γιώργο Τριανταφύλλη.

Από την πλευρά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατέστη σαφές προς τον κ. Τριαναταφύλλη, ότι το Συνδικάτο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού των κινητοποιήσεων,  έτσι ακριβώς όπως τις  είχε εξαγγείλει  στην από 06.07.2010 επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, κοινοποιώντας την και προς τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο και Μπιρμπίλη.

Είναι αδιανόητο, αλλά πρωτίστως απαράδεκτο, να απαιτείται από τους εργαζόμενους που δουλεύουν βάρδια, υπερωρίες και εκτός έδρας (λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού) να δεχτούν το να μην αμείβονται για την εργασία τους.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις των διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη, αυτές θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν(μέχρι τον Νοέμβριο), ενώ ταυτόχρονα έως το τέλος του έτους, καταβάλλεται προσπάθεια για να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός, άκρως απαραίτητος για να μπορέσει επιτέλους να αρχίσει να καλύπτεται το μεγάλο κενό σε θέσεις εργασίας σε πολλά και νευραλγικά πόστα.

Τέλος, η υπογραφή νέας ΕΣΣΕ έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση για τους εργαζόμενους μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση των αντεργατικών νόμων κατ΄εντολή της Τρόϊκα,ς κρίνεται αναγκαία και επιτακτική.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ για την διαμόρφωση διεκδικητικού  πλαισίου προς υλοποίηση αιτημάτων που θα διασφαλίζουν κεκτημένα δεκαετιών των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας ότι:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 13:16