Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 11:55

ΣΥΡΙΖΑ: ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ «ΚΟΨΙΜΟ» ΤΗΣ ΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ

altΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τα «τεστ» αντοχής σε σειρά από ευρωπαϊκές τράπεζες, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών, είχαν μικρή αξιοπιστία και κυρίως αντιπροσώπευαν μια «καλοστημένη» και «πολυδιαφημισμένη» επιχείρηση, που στόχο είχε να εξωραΐσει την εικόνα των τραπεζών, να καθησυχάσει τεχνητά τους πολίτες και να ενισχύσει τη θέση της καταρρέουσας νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής Ε.Ε.

Είναι απολύτως «ύποπτο» το γεγονός ότι από αυτά τα «τεστ» αντοχής «κόπηκε» στη χώρα μας μόνο η Αγροτική Τράπεζα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το σπασμωδικό και περίεργο «κόψιμο» της ΑΤΕ έγινε αφού είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της και αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόσληψη Συμβούλων για την αποτίμηση της αξίας της.

Όλα τα γεγονότα συντείνουν στο ότι το «κόψιμο» της ΑΤΕ από τα «τεστ» αντοχής υπήρξε απόρροια μεθοδεύσεων αλλά και προηγούμενου σχεδιασμού, προκειμένου να διευκολυνθούν βρώμικα σενάρια απαξίωσης, εκποίησης και λαφυραγώγησης της ΑΤΕ ή και εκχώρησής της στη διαχείριση της «τρόικα».

Αυτήν την ώρα, η Αγροτική Τράπεζα, όχι μόνο δεν πρέπει να πωληθεί, αλλά αντιθέτως χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο δημόσιος ρόλος της και να αποκτήσει έναν νέο προσανατολισμό, με αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Γενικότερα, ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ από ένα μεγάλο κίνημα για την άμεση ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των τραπεζών, συνδεδεμένο με τον αγώνα για μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία διεξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 11:57