Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 15:11

ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ONLINE

altΗ τελική παρουσίαση μιας ακόμη παροχής στους συμπολίτες μας, της δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και της δημιουργίας πολυεπίπεδης διαδικτυακής πύλης από τον Δήμο Γρεβενών, έγινε την Δευτέρα 30-8-2010 στο Δημαρχείο από εκπροσώπους των εταιρειών που υλοποίησαν το έργο.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος δήλωσε χαρακτηριστικά πως σκοπός της λεπτομερέστατης ανάλυσης και παρουσίασης είναι η πλήρης ενημέρωση του πολίτη. Εξάλλου, όπως είπε, στόχος της Δημοτικής Αρχής θα είναι η επέκταση του δικτύου και βέβαια η λειτουργία - χρήση της οπτικής ίνας.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Δήμος Γρεβενών υλοποιεί στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

το έργο:

Σκοπός του Έργου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου Γρεβενών.
Το έργο στοχεύει:
 
Στην προώθηση ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών με χρήση Δικτύων υψηλών ταχυτήτων.
 
Στην βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του Δήμου για τις μετακινήσεις τους.
 
Στην προβολή της πολιτιστικής, της τουριστικής κληρονομιάς και των σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου.
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι μέσω του έργου ο Δήμος εγκατέστησε 8 wi-fi hot spots σημεία στο Δήμο (με δωρεάν για τους χρήστες σύνδεση στο internet). Αυτή η προσπάθεια του Δήμου θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών αλλά και των επισκεπτών σε θεματικό ψηφιοποιημένο περιεχόμενο και πληροφορίες.
Ο Δήμος Γρεβενών πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας προχώρησε στην επιλογή των θέσεων εγκατάστασης ασύρματων κεραιών wi-fi με στόχο την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη χωρική κάλυψη της πόλης.
Το έργο αποτελεί προσφορά του Δήμου Γρεβενών στην νέα γενιά της πόλης μας, παρέχοντας την δυνατότητα την δυνατότητα ανοικτής επικοινωνίας με το διαδίκτυο και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Επίσης, το έργο αφορά τους επισκέπτες του Δήμου Γρεβενών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας ευέλικτες και διαδραστικές υπηρεσίες ξενάγησης και υποστήριξης στην διαμόρφωση τουριστικών επιλογών σε θέματα ψυχαγωγίας, αξιοθέατων, εστίασης, διαδρομών, καταλυμάτων κλπ.
Οι επιχειρήσεις της περιοχή, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευρυζωνικές υποδομές που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του έργου ώστε να προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες τους και να προσελκύσουν ικανό και υψηλής ποιότητας στελεχιακό δυναμικό.
Ιδιαίτερα ωφελούμενο από την υλοποίηση του έργου είναι οι εξής κατηγορίες πολιτών:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ
Στο πλαίσιο έργου αναπτύσσεται Διαδικτυακή Πύλη που αναμένεται να διευκολύνει τη πρόσβαση των πολιτών αλλά και των επισκεπτών σε θεματικό ψηφιοποιημένο περιεχόμενο αλλά και πληροφορίες της πόλης και της περιοχής των Γρεβενών. Με το έργο ο Δήμος στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του, στην προβολή εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων και στην ενίσχυση της προβολής των τοπικών προϊόντων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Συνοπτικά η Πύλη θα προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες και λειτουργικότητα.
1) Τουρισμός

Υπηρεσία Καταλόγου Καταλυμάτων και Τουριστικών Υπηρεσιών.

2) Πολιτισμός

Υπηρεσία Καταλόγου Πολιτιστικών Φορέων

Υπηρεσία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Καλλιτεχνικών Δρώμενων.

3)  Επιχειρηματικότητα και Τοπικά Προϊόντα

Υπηρεσία Ενημέρωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων

Υπηρεσία Προβολής Τοπικών Προϊόντων

Υπηρεσία Υποστήριξης Δικτύου Αγροτουρισμού.

Οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες στο

www.dimosgrevenon.gr ή στο

grevena.wifi-192.gr

και στην τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης του Δήμου Γρεβενών

«ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ» 15324.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 15:20