Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 15:18

ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΤη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Έρευνα επί του φαινομένου που προκαλεί τις επιφανειακές διαρρήξεις στο τοπικό διαμέρισμα Μαυροπηγής του δήμου Πτολεμαϊδας και της ευρύτερης περιοχής» αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, κατά την επίσκεψή του στη Μαυροπηγή, συνοδεύοντας του καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης «ο δήμος Πτολεμαϊδας θέλησε χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητεί το πόρισμα του ΙΓΜΕ να έχει και την επιστημονική συνδρομή του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, με το οποίο έχουμε και στο παρελθόν συνεργαστεί και ζητήσαμε τη συμβουλή του σε διάφορα θέματα. Η σύμβαση αυτή έχει ως στόχο βραχυπρόθεσμα να ανακουφίσει τους κατοίκους από την καθημερινή αγωνία που βιώνουν σχετικά με την εξέλιξη της ρωγμάτωσης και μακροπρόθεσμα να αποτελέσει μέσα από το πόρισμά της ένα μέσο πίεσης και πειθούς προς τη ΔΕΗ για ταχύτερη μετεγκατάσταση του οικισμού της Μαυροπηγής».

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πτολεμαϊδας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την υδρογεωλογική διασκόπηση της περιοχής, μελέτη της γεωλογίας, μελέτης της σεισμικότητας της ευρύτερης περιοχής και ανάπτυξη δικτύου σεισμογράφων.

Η συνολική διάρκεια ορίζεται σε ένα έτος και κατά τους πρώτους έξι μήνες θα δοθεί πρόδρομη έκθεση για άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου και στο τέλος θα παραδοθεί η έκθεση με τα οριστικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ΑΠΘ επιστημονικά υπεύθυνος ορίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του τμήματος Γεωλογίας Θεόδωρος Τσάπανος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 80.000€.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 15:27