Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 12:36

ΕΠΑΞΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟ 5Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΩΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

altΟ Στεγόδοντας της Σιάτιστας αποτέλεσε επίκεντρο συζητήσεων μεταξύ μεγάλων ειδικών επιστημόνων στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προβοσκιδωτών που έλαβε χώρα στο Le Puy en Velay της Γαλλίας από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2010.

Στο συνέδριο συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα Παλαιοντολόγων από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Rotterdam.

Η σχετική εργασία για τον Στεγόδοντα της Σιάτιστας, που συντάχθηκε από τους Dick Mol, Ευαγγελία Τσουκαλά και Άννα Μπατσή, πρόκειται να συμπεριληφθεί στα πρακτικά του παγκόσμιου συνεδρίου.

Η παρουσίαση του Στεγόδοντα της Σιάτιστας, που έγινε από τη γεωλόγο Άννα Μπατσή, κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των επιστημόνων, αφού πρόκειται για τον πρώτο Στεγόδοντα που εντοπίζεται στην Ευρώπη και έζησε πριν από περισσότερο από δύο εκατομμύρια χρόνια. Η ύπαρξη του μεγαλόσωμου αυτού προβοσκιδωτού ζώου στον Ελλαδικό χώρο, έρχεται να ανατρέψει τις υπάρχουσες θεωρίες σχετικά με την εξελικτική – μεταναστευτική πορεία του συγκεκριμένου είδους μιας και η ύπαρξη του σχετίζεται μέχρι τώρα με χώρες της Ανατολής.

Ο Δήμος Σιάτιστας υποστηρίζει την έρευνα στην περιοχή και την επανέκθεση της Ιστορικής Παλαιοντολογικής Συλλογής της Σιάτιστας στο ανακαινισμένο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 12:41