Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 12:46

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

altΕργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολίτες του Νομού Κοζάνης, όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Κοίλα Κοζάνης ώρα 19.00, από την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου Γ., για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, η οποία προκαλεί κοινωνικές ανισότητες, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Οι περικοπές στους μισθούς και στις αποδοχές των εργαζομένων και οι αυξήσεις στο σύνολο των προϊόντων και των αγαθών οδηγούν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και υπανάπτυξης και τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια.

Η ανεργία καλπάζει, αυξάνεται καθημερινά και ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες με δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.

Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, τα 4ημερα, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εργοδοτική αυθαιρεσία διαμορφώνουν πλέον έναν δραματικό τρόπο, το οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλεται να αντιμετωπίσει άμεσα.

Η Κυβέρνηση επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργούν ως «ηγεμόνες» καταπατώντας Σ.Σ.Ε, Νόμους και εργασιακά δικαιώματα.

Η ανεργία αποτελεί τη μέγιστη κοινωνική αδικία.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη και αυτές που παραμένουν είτε μειώνουν προσωπικό είτε απασχολούν με μερικά απασχόληση ή αναγκάζονται να φοροδιαφεύγουν. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή μας ανθεί.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα έχει δραματικές συνέπειες στα νοικοκυριά, θα εξοντώσει τους πολίτες, γνωρίζοντας ότι η Δ. Μακεδονία έχει τουλάχιστον 8 μήνες χειμώνα. Μετά τη μείωση των εισοδημάτων από τα οικονομικά μέτρα και την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας, αυτό συνεπάγεται να καταστρέψει οικονομικά τους πολίτες μας.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αφού επέβαλαν έμμεσα αυξήσεις, μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αύξηση του ΦΠΑ, σήμερα απειλούν ευθέως με αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η αύξηση των τιμολογίων θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και την ανταγωνιστικότητά τους και εν τέλει τους τελικούς καταναλωτές και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 12:51