Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 12:33

Ο Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

altΣτην ερώτηση του, ο Ν. Χουντής επικαλείται το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την απέλαση «πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρομά στην καταγωγή, που προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας εκ των συντακτών του συγκεκριμένου Ψηφίσματος με το οποίο ζητείται από τις γαλλικές αρχές «να αναστείλουν άμεσα όλες τις απελάσεις των Ρομά καλώντας συγχρόνως την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να παρέμβουν με το ίδιο αίτημα».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Χουντής παραθέτει τις δηλώσεις της Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη κυρίας V. Reding η οποία αναφέρει πως «Οι διακρίσεις βάσει της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Δεν είναι συμβατές με τις αξίες στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση θεμελιώνεται. Οι εθνικές αρχές οι οποίες διακρίνουν εθνικές ομάδες στην εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου παραβιάζουν επίσης τον Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων τον όποιο όλες οι χώρες μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν υπογράψει».

Τελειώνοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής καλεί το Συμβούλιο να πάρει θέση επί του θέματος τονίζοντας ότι «Το μόνο θεσμικό όργανο της ΕΕ που ακόμα δεν έχει πάρει θέση είναι το Συμβούλιο, γεγονός που δημιουργεί στους λαούς της Ευρώπης σοβαρά ερωτήματα για την προστασία των ανθρωπίνων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ε.Ε»
 

Επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του Ν. Χουντή:

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 12:36