Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 13:01

Α.Π.Θ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Α.Π.Θ. στην προοπτική να γίνει το πρώτο «Οικολογικό Πανεπιστήμιο» της χώρας, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με κύριο στόχο το σταδιακό περιορισμό της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, με παράλληλη ενίσχυση όλων των ήπιων εναλλακτικών μορφών βιώσιμης κινητικότητας.

Σαν πρώτο βήμα το Α.Π.Θ. συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), προσκαλώντας στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον.

Για μια ημέρα, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αφήστε το αυτοκίνητο κι ελάτε στο πανεπιστήμιο με μαζικά μέσα μεταφοράς, με ποδήλατα, ή και με τα πόδια.

Με την πρωτοβουλία αυτή στέλνουμε το μήνυμα: «μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο φέτος, πολλές μέρες χωρίς αυτοκίνητο στο μέλλον για καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης θα είναι κλειστός για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας με εξαίρεση την πρόσβαση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Θα διανεμηθούν ειδικές οδηγίες για τις προσβάσεις σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και για τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 13:02