Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:31

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ καταγγέλλει την κοπή δέντρων ηλικίας 35 ετών και την πλήρη καταστροφή του πράσινου κοινόχρηστου  χώρου (παρκάκι) κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, και την μετατροπή του σε οδικό κόμβο, ερήμην των κατοίκων της περιοχής., γεγονός που προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτησή τους όπως και την κινητοποίησή τους.

Σε μια πόλη με επιβαρυμένο περιβάλλον όπου το πράσινο είναι σε ανεπάρκεια αλλά και με απόλυτη συμβολική αξία , είναι εγκληματικό να κόβονται δέντρα τόσων χρόνων, ακόμη και ένα, στο όνομα της δημιουργίας του όποιου κόμβου, λες και δεν υπάρχει άλλη τεχνική προσέγγιση.

Μας καταδεικνύει με παραστατικό τρόπο το πρόβλημά μας στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων στην πόλη. Διότι άλλος ο σχεδιασμός με προαπαιτούμενο όχι μόνο την διατήρηση του πρασίνου αλλά και ενδεχόμενη μεγιστοποίησή του και άλλο η αδιαφορία για αυτό.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, έστω και αν έχουν το νομότυπο των αποφάσεων δεν μπορούν να γίνονται χωρίς την συγκατάθεση των κατοίκων της περιοχής και την αυτονόητη απαίτηση διατήρησης και επέκτασης όλων των χώρων πρασίνου στην πόλη .

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:32