Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 15:34

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΤον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή των νέων κοιμητηρίων της Πτολεμαϊδας έθεσαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη μετά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, παρουσία εκπροσώπων φορέων και πολιτών της περιοχής.

Έργο υψίστης σημασία για την περιοχή χαρακτήρισε τα νέα κοιμητήρια της Πτολεμαϊδας ο κ. Θεόκλητος «που αποδεικνύει το σεβασμό της δημοτικής αρχής στους νεκρούς και αφορά σε όλη την περιοχή της Εορδαίας».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι τα νέα κοιμητήρια αποτελούν ένα από τα τρία μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πλέον απαραίτητα έργα, αφού η κατάσταση έγινε πλέον απελπιστική στα υφιστάμενα κοιμητήρια λόγω υπερπληρότητας. «Η δημοτική αρχή από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας της έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το έργο που δείχνει ποιοι είμαστε και με πόσο σεβασμό περιβάλλουμε τους νεκρούς μας. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν 7 χρόνια και έμπλεξε στα σκουριασμένα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σκοντάφτοντας στην αρχαιολογία, το δασαρχείο, το υπουργείο υγείας και το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι να βρει το δρόμο του» τόνισε ο κ. Τσιούμαρης.

«Προσωπικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να το κατατάξω στα έργα κοινωνικής ή πολιτιστικής υποδομής, αφού θεωρώ το έργο αυτό ένα έργο τιμής στους προσφιλείς μας νεκρούς και ένα έργο πολιτισμού» τόνισε ο κ. Τσιούμαρης καθώς «από αρχαιοτάτων χρόνων η ταφή εθεωρείτο μια καθολική πράξη ευσέβειας, ενώ οι πρόγονοί μας απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία στην τελευτή του βίου. Οι νεκροί ήταν πάντα αξιοσέβαστοι και η ταφή τους βάρυνε τόσο στη συνείδηση που ακόμη και ο πόλεμος διακοπτόταν για την τέλεσή της».

Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι το έργο γίνεται στην καλύτερη δυνατή τοποθεσία που είναι ανάλογη της προσφοράς της κοινωνίας μας και σε ένα χώρο των 36 στρεμμάτων με περίφραξη 1000 μέτρων και δυνατότητα επιπλέον επέκτασης. Σύμφωνα με το σχέδιο υπάρχουν δύο είσοδοι, στον εσωτερικό χώρο θα βρίσκεται η Εκκλησία με το Οστεοφυλάκιο, η αίθουσα τελετών, διάφορα κτίσματα, ενώ θα περιλαμβάνει άνετο parking και άλλους κοινόχρηστους χώρους με στόχο να διευκολύνει την τέλεση των μυστηρίων και των διαδικασιών.

Λίγο αργότερα θέτοντας το θεμέλιο λίθο της περίφραξης ο Μητροπολίτης Θεόκλητος με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας διάβασε την ειδική ευχή επί τη συστήσει των νέων κοιμητηρίων, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσιούμαρη να υπάρξει ειδική πρόβλεψη χώρου για τον ενταφιασμό των κληρικών και των μοναχών, καθώς επίσης και των άθεων και των αιρετικών σύμφωνα με τη νομοθεσία.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 15:46