Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 16:35

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

alt

«Καλή Ιεροψαλτική χρονιά και πρόοδο» ευχήθηκε στους Ιεροψάλτες της Εορδαίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος κατά την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την άνθιση της ιεροψαλτικής φλόγας στην περιοχή.

Από τα ιδρυτικά μέλη και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στην ανοδική εντεκάχρονη πορεία του Συλλόγου, οι εκδηλώσεις του οποίου αποτελούν θεσμό για την περιοχή, συμβάλλοντας και στη διατήρηση της παράδοσης με την συνεχή παρουσία του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Επιπλέον, ο δήμαρχος Πτολεμαίδας ανέφερε πως αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βλέπει μαθητές του συλλόγου που πήραν δωρεάν μαθήματα να πλαισιώνουν τώρα τα ψαλτήρια των εκκλησιών της Εορδαίας και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου κατά τις εορταστικές περιόδους, τη Μ. Εβδομάδα κλπ. Επίσης, τόνισε ότι εγκαίρως ο σύλλογος είχε προβλέψει την εξέλιξη του «Καλλικράτη» και είναι σύλλογος Εορδαίας.

Μαζί με τις ευχές του για μια καλή και εποικοδομητική χρονιά, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Αργυρόπουλος απηύθυνε έκκληση στους νέους να πλαισιώσουν την προσπάθεια του συλλόγου και να γεμίσουν όπως παλιά τα ψαλτήρια των Εκκλησιών της περιοχής.

Η διδασκαλία των μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής αρχαρίων και προχωρημένων γίνεται από πτυχιούχους Ιεροψάλτες ΔΩΡΕΑΝ στο χώρο του Συλλόγου, που στεγάζεται στο Επισκοπείο της Πτολεμαΐδας.     

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 16:45