Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 11:52

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Την ανάγκη οι εργάτες να αποδυναμώσουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες βεβαιώνουν καθημερινά οι εξελίξεις. Η μαζική εγκατάλειψη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, όλων όσοι συμπορεύονται με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδεικνύεται σε βασικό καθήκον για την απόκρουση της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης. Γι' αυτό και σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και τη ΓΣΕΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ελαστικοποιώντας παραπέρα τις μορφές εργασίας, που υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που απελευθερώνει εντελώς το όριο των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και που γενικεύει και εντείνει τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεσή της, η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά προστρέχει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κεφάλαιο, επαναλαμβάνοντας ως γνήσιος "κολαούζος" της κυβέρνησης, των εργοδοτών και της τρόικας ότι:

α) Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση πέρα από αυτή της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση,

β) Δε θα γίνουν αγώνες το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση.

Και ενώ αυτό δηλώνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ διά του προέδρου της, κ. Παναγόπουλου, ορισμένοι (π.χ. "Αυτόνομη Παρέμβαση" κ.ά.) έχουν ακόμα το θράσος να εγκαλούν το ΠΑΜΕ για αντι-ενωτική πολιτική και διάσπαση.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους. Απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με το ερώτημα, ως πότε θα ανέχονται ή και θα στηρίζουν έναν τέτοιο συνδικαλισμό;

Τους καλούμε σε κοινή δράση, σε αγώνα για να αποκρούσουμε, να μειώσουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης δημιουργώντας ένα δυνατό, ρωμαλέο, μαζικό κίνημα αντίστασης και ταυτόχρονα χτίζοντας την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους βιοτέχνες και εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στον ιμπεριαλισμό».Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 11:53