Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 14:46

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΤΑΡΑΚΤ

altΜε τις ευλογίες και ευχές του αρχιμανδρίτη Δωρόθεου, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Ροταριανής χρονιάς 2010-2011 στο γνωστό εστιατόριο της πόλης της Κοζάνης "ο Πλάτανος". Συγκεκριμένα ο ιερέας της Μητρόπολής μας τέλεσε τον αγιασμό κατά την έναρξη της συνεστίασης και στη συνέχεια ευλόγησε τα μέλη του ο Ροταριανός ομίλου, ευχόμενος καλή χρονιά και δύναμη για την πορεία της Ροταριανής νέας θητείας του διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον γραμματέα του ομίλου Γιώργος Σίσκο ο οποίος διάβασε και το μήνυμα για τη νέα χρονιά του διοικητή της 2481 Περιφέρειας, Άρη Ζάχο.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Γιάννης Μπουμπουρέκας ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε καλή χρονιά, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ομίλου Κοζάνης στη σημασία των ομίλων αλλά και στο ανθρωπιστικό έργο του Διεθνούς Ρόταρυ.

Επεσήμανε ο πρόεδρος πως υπό την προεδρία του Ray Klingismith του Διεθνούς Ρόταρυ, του Άρη Ζάχου, διοικητή της 2481 περιφέρειας αλλά και του διοικητικού Συμβουλίου του ο Ροταριανού Ομίλου Κοζάνης θα πορευθούμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας κατά το έτος 2010-2011.Ο πρόεδρος ενδεικτικά υπογράμμισε τα εξής για το πρόγραμμα του ομίλου:

Δράσεις για την τοπική κοινωνία, δηλαδή επισκέψεις σε νοσοκομεία, βοήθεια στα παιδιά της εταιρείας προστασίας ανηλίκων, συμπαράσταση ψυχολογική σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη όπως τα γηροκομεία, συμμετοχή του ομίλου στην εταιρεία κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και συμπαράσταση εθελοντική και οικονομική σε προγράμματα ανθρωπιστικά με άλλους φορείς και όχι μόνο.

Επίσης προγραμματίστηκαν ενημερώσεις-εισηγήσεις με θέματα κοινωνικά, υγείας, εκπαιδευτικά, εργασίας, προστασίας οικογένειας και παιδιού, Περιβάλλοντος αλλά και ενημερώσεις για δραστηριότητες της περιφέρειας 2481 και του Διεθνούς Ρόταρυ.

Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει απολογισμός του προγράμματος για να διαπιστωθεί και αξιολογηθεί η επιτυχία του και η προσφορά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος παρουσίασε τη μεγάλη προσφορά του Διεθνούς Ρόταρυ, λέγοντας: Γνωρίζουμε πως αυτός ο παγκόσμιος ανθρωπιστικός οργανισμός μη κυβερνητικός πραγματοποιεί μεγάλο ανθρωπιστικό έργο ανά τον κόσμο. Αποτελείται από 534 περιφέρειες από 38.660 ομίλους και από 1.212.690 Ροταριανούς ως μέλη στα 165 κράτη της γης σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2010.

Το Διεθνές Ρόταρυ προσφέρει εθελοντικά βοήθεια και αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, αδιακρίτως χρώματος, φυλής και καταγωγής, συμβάλλοντας ιδιαίτερα οικονομικά, με το μικρό η μεγάλο ποσόν στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της υγείας, της πείνας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, στο πόσιμο νερό καθώς και στον αναλφαβητισμό και στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ανά τον κόσμο. Ασκεί δηλαδή τη μεγάλη προσφορά της ύψιστης ηθικής και κοινωνικής αξίας στο συνάνθρωπό μας.

Ο ανθρωπιστικός αυτός οργανισμός για μεγαλύτερα αποτελέσματα συνεργάζεται και με άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι:

1.      Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
2.      Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ
3.      UNICEF
4.      UNESCO

Είναι δε και ο επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Ακόμα τα μέλη των ομίλων ανά τον κόσμο με τους διοικητές των περιφερειών σε συνεργασία και με άλλους φορείς συνέβαλαν μέχρι τώρα με 800 εκατομμύρια δολάρια και με αμέτρητες ώρες εθελοντικής προσφοράς στον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας για δύο δισεκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο. Σήμερα εκπονούνται Ροταριανά προγράμματα για πόσιμο νερό το οποίο δυστυχώς το αγαθό αυτό δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι της γης και πεθαίνουν συνάνθρωποί μας Εκπονούνται επίσης προγράμματα για νοσοκομεία σχολεία οι κατοικίες.

Την μεγάλη αυτή προσφορά αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν όλοι οι ηγέτες του κόσμου και τοπικοί παράγοντες προσφέροντας συνεργασία και βοήθεια στους ομίλους και στις περιφέρειες. Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης ευαίσθητος όπως είναι για τον ανθρώπινο πόνο και το περιβάλλον και αναγνωρίζοντας το μεγάλο ανθρωπιστικό αυτό έργο απέστειλε επαινετικό μήνυμα στον διοικητή της 2481 περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ λέγοντας: "...είναι παρήγορο το γεγονός...." και "...Αξία επαίνων τυγχάνει η από ετών δραστηριότις υμών εις την εξάλειψην της πολυομυελίτιδος...".

Και ο πρόεδρος του ομίλου ο συνέχισε. Μέσα σ' αυτές τις δραστηριότητες, τις βοήθειες, τις αξίες σ' αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική οικογένεια ανήκουμε και εμείς ως ιστορικός όμιλος. Ως μέλη ενώνουμε τη θέλησή μας για εθελοντική προσφορά για αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας. Γιατί το να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου βοήθεια είναι και το μεγαλείο της προσωπικής οντότητας, είναι η σκέψη να είναι καλά και ο γείτονάς σου, είναι η θεϊκή εντολή της αγάπης. Γιατί ένα κομμάτι ευτυχίας του ανθρώπου ψυχικό, πνευματικό ή κοινωνικό, κρύβεται στην προσφορά. Γιατί είναι μικρές ή μεγάλες οάσεις στον πλανήτη μας.

Η ομιλία του προέδρου τελείωσε με ευχές για υγεία, καλή ροταριανή χρονιά και επιτυχία στους στόχους του ομίλου, της περιφέρειας και του διεθνούς Ρόταρυ.

 

Την επόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 στο εστιατόριο "Πλάτανος" ο Ροταριανός όμιλος θα έχει ομιλία με θέμα "Η μάχη του Μαραθώνα", εισήγηση του προπροέδρου Ζουλιάμη Νικόλαου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 14:53