Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 11:10

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

melisaΚυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους –παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών και θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέλι από πεύκο, έλατο, ερείκη, καστανιά, θυμάρι, πορτοκαλιά, βαμβάκι, ηλίανθου, ακακίας, ελαιοκράμβης κ.α.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Την έναρξη της Γιορτής Μελιού θα κάνουν η Αντιπρύτανις Έρευνας του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Σοφία Κουϊδου - Ανδρέου και η Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δήμητρα Προφήτου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 11:19