Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 14:08

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤην Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης Ημερίδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης Της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου της κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Η ημερίδα αφορούσε στη «Πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη Νέα Εποχή». Παρών ήταν και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του πάνω στο θέμα της ημερίδας.

Επιπρόσθετα, κατέθεσε μια νέα πρόταση για τον τρόπο εκλογής των υποψήφιων Δήμαρχων και Περιφερειαρχών του κόμματος, η οποία αφορά στην εκλογή τους από τη Βάση με διαδικασία εκλογής ανάλογη με αυτή του προέδρου του κόμματος αλλά και της ΟΝΝΕΔ.

 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ«Πριν μερικούς μήνες η παράταξη μας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα με τη βαριά ήττα των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου και την απώλεια της εξουσίας.

Την βαριά αυτή ήττα διαδέχθηκε μια έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση αλλά και μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Κανείς- ούτε ο πιο αισιόδοξος- δεν περίμενε 800 χιλιάδες Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν περιμένοντας πολλές ώρες για να συμμετάσχουν.

Η διαδικασία αυτή ανέδειξε πρόεδρο του κόμματος τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, υπό την ηγεσία του οποίου στρατευτήκαμε όλοι και κάναμε πράξη το όραμα των Νεοδημοκρατών για μια νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη, δεν πρέπει να είναι ρηχή και βραχυπρόθεσμη.

Η έναρξη των διαδικασιών του επικείμενου συνεδρίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να  αναβαθμιστούμε κομματικά με κουράγιο, δύναμη και φρέσκες ιδέες.

Χρειάζεται επίσης, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να βγούμε μπροστά, αριστερά και δεξιά από συνήθειες και δεδομένα.

Πρώτα, το έκανε πράξη ο Πρόεδρος μας ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

Οριοθέτησε τις αξίες μας, τις αξίες μιας νέας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που είναι:

·       Η ελευθερία , η προσωπική και συλλογική

·       Η Δικαιοσύνη σε αποφάσεις και κρίσεις για μια πιο δίκαια εσωτερική Δημοκρατία, για μια άλλη Δημοκρατία στην κοινωνία

·       Οι ίσες ευκαιρίες σε όλους και σ’ όλα τα επίπεδα

·       Η Ισονομία που θα ξεκαθαρίσει ποια είναι τα δικαιώματα και ποια τα προνόμια

·       Η ανταγωνιστικότητα που θα αναδείξει το τεράστιο αναξιόπιστο δυναμικό μας σαν κοινωνία, σαν χώρα

Όλες αυτές οι παραπάνω αξίες, σκιαγραφούν το όραμα μας για τη Νέα Μεταπολίτευση, στην οποία πιστεύουμε, την οποία ονειρευόμαστε.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να στηρίζει ένα μοντέλο που χρεοκόπησε.

Εμείς πιστεύουμε στην Νέα Μεταπολίτευση που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέους δρόμους, χωρίς ανηφόρες, χωρίς επικίνδυνες στροφές.

Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες για να γίνει κυβέρνηση. Σήμερα βρίσκεται δέσμιο των υποσχέσεων του, τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει.

Με υπευθυνότητα, σεβασμό αλλά και κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, δίνουμε χέρι βοήθειας, όχι λευκή επιταγή.

Δίνουμε τη δυνατότητα να ορθοποδήσει η χώρα.

Λέμε ναι στις εξεταστικές επιτροπές, γιατί δεν φοβόμαστε Τίποτε , δεν έχουμε να κρύψουμε Τίποτε.

Αναδυκνείουμε το έργο μας και πιστέψτε με, γιατί κάποιοι ακόμη και εδώ μέσα σ’ αυτή την αίθουσα προσπαθούν να τα μηδενίσουν όλα. Το έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή ήταν μεγάλο και καθοριστικό. Παράδειγμα στον Αγροτικό Τομέα.

Είχα την χαρά και την εξαιρετική τιμή να υπηρετήσω την χώρα και την παράταξη από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε 9 μόλις μήνες δώσαμε λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών, ενισχύσαμε με 500 εκατομμύρια ευρώ τα αγροτικό εισόδημα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, προωθήσαμε και λύσαμε αιτήματα των κτηνοτρόφων, τω οινοποιών, των βιοκαλλιεργητών.

Είναι μέγα λάθος στο όνομα της υποτιθέμενης αυτοκάθαρσης, να αποκηρήσουμε αποφάσεις για τις οποίες ο αγροτικός κόσμος αναγνωρίζει την πολιτική μας σταθερότητα.

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

 

Σε μερικούς μήνες, το Νοέμβριο θα δώσουμε την πρώτη κρίσιμη μάχη μετά της εθνικές εκλογές.

Θα κληθούμε σ’ ένα νέο περιβάλλον αυτοδιοίκησης να εκλέξουμε αιρετούς περιφερειάρχες και νέους δημάρχους σε νέους ισχυρούς Δήμους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τολμώντας εκεί που εμείς αδρανήσαμε, ανακοίνωσε το νέο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Ένα σχέδιο φιλόδοξο, που παρ’ όλα αυτά:

·       Εξαγγέλλεται χωρίς να ξεκαθαρίζει η χωροθέτηση των νέων Δήμων

·       Ενώ υποτίθεται ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι συγχωνεύσεις με ακρίβεια, ανακοινώνεται  ότι οι 1037 σημερινοί δήμοι, θα γίνουν 370! Μάλλον πάλι θέλουν να αιφνιδιάσουν όπως και με τον Καποδίστρια.

·       Πως θα χρηματοδοτηθούν οι νέοι δήμοι, όταν το όλο εγχείρημα χρειάζεται περίπου 5 δις ευρώ;

·       Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;
 

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε μια σειρά ερωτημάτων όπως:

·       Τι θα γίνει με το προσωπικό των Δήμων και των Νομαρχιών;

·       Ποιες αρμοδιότητες θα έχουν οι νέοι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμών;

·       Το ΕΣΠΑ 2007-2013 θα περάσει στις νέες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις;

·       Θα προλάβουμε έγκαιρα τις όποιες ρυθμίσεις εώς τον Νοέμβριο που είναι οι εκλογές;

 

Αυτά που περιέγραψα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση, στο πόδι και χωρίς σχέδιο, ετοιμάζει μια καθοριστική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που κινδυνεύει να γίνει απορρύθμιση του κράτους.

Σ’ όλα τα παραπάνω, προσθέστε και την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου χωρίς κριτήρια στους μετανάστες.

 

Φίλες, φίλοι,

 

Εμείς, οφείλουμε να είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας και χρήσιμοι στην κριτική μας.

Και να είστε βέβαιοι ότι και την εμπειρία και τις δυνατότητες έχουμε να το κάνουμε.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τους αγώνες όλους τους Δημάρχους αλλά και τα αυτοδιοικητικά στελέχη του Νομού μας, το Νομάρχη και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για την προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος χάρτης θα φέρει κάποιους σε άλλες θέσεις, σε άλλα μετερίζια αγώνα, κι είμαι σίγουρος ότι κι από αυτά θα βγουν νικητές και δικαιωμένοι.

Ταυτόχρονα, σήμερα εδώ που ξεκινά ένας γόνιμος διάλογος για το συνέδριο μας,

 θα ήθελα να προτείνω το εξής:

Μετά την εκλογή του προέδρου του κόμματος αλλά και της ΟΝΝΕΔ που έγιναν ή σε λίγο θα γίνουν από τη Βάση, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες του κόμματος, να εκλέγονται και αυτοί από τη Βάση μας με ανάλογη διαδικασία.

Έτσι και διασπαστικά φαινόμενα «άλλων» υποψηφιοτήτων θα αποφύγουμε, αλλά και προικίζουμε τους υποψηφίους μας με μια κρίσιμη και χρήσιμη λαϊκή εντολή.

Είμαι βέβαιος, ότι η πρόταση αυτή θα προχωρήσει όπως επίσης, πιστεύω ότι η νέα μάχη που έρχεται το Νοέμβριο, θα είναι νικηφόρα και η αρχή για να φτάσουμε και πάλι στη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η προσπάθεια για την αναγέννηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ξεκίνησε!

Σας καλώ σ’ αυτή την Νέα Μεταπολίτευση, στηρίζοντας την προσπάθεια του προέδρου ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, να συστρατευτούμε όλοι ανεξαρτήτως.

Είναι τιμή και ταυτόχρονα υποχρέωση μας, να είμαστε και πάλι στην Πρώτη γραμμή.

Και θα είμαστε και πάλι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ των εξελίξεων».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 14:17