Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 14:39

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

altΗ πρώτη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού στις 15 Οκτωβρίου, στο Μετόχι, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή και παλμό και με την νεολαία σύσσωμη παρούσα.

Συζητήθηκαν κατ’ αρχήν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τις πρώτες εκλογές της Εταιρείας. Επίσης έγινε η πρώτη συζήτηση-προσέγγιση για την σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Η σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ» με μέλη βελβεντινούς και φίλους του Βελβεντού, καθώς και νομικά πρόσωπα και φορείς δια των νομίμων εκπροσώπων τους είναι μια πραγματικότητα από 15 Σεπτεμβρίου με την έγκριση του Πρωτοδικείου. Μέχρι σήμερα στην Εταιρεία έχουν γραφεί περισσότερα από 1600 μέλη και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Στην Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η ημερομηνία των εκλογών να είναι η Κυριακή 31η Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ σε τρία εκλογικά τμήματα που θα λειτουργούν μέσα στο Πνευματικό Κέντρο. Εκλέχτηκε και η πενταμελής εφορευτική επιτροπή μαζί με τα αναπληρωματικά της μέλη, που θα διενεργήσουν τις εκλογές.  

Υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και τα Τοπικά Συμβούλια υποβάλλονται από 16 έως και 28 Οκτωβρίου στη Διοικούσα Επιτροπή της Εταιρείας.

Από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει το 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και τα τέσσερα τριμελή συμβούλια των οικισμών.

Η συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης επεκτάθηκε και στις πτυχές του αγώνα της κοινωνίας μας για την αυτονομία του Δήμου, που άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». 

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της νεολαίας, η οποία δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει την Εταιρεία αλλά και να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της ώστε να παραμείνει ο Δήμος αυτόνομος. 

Εκείνο που τονίστηκε από όλες τις πλευρές ήταν η διαφύλαξη της ενότητας και της ομοψυχίας της κοινωνίας σε όλα τα επόμενα βήματά της, ώστε να έχουν αποτέλεσμα και οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 14:48