Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 21:12

Λ. Μαλούτας:«Μαζί θα ολοκληρώσουμε τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ«Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε αυτό στο οποίο μας οδήγησε η ίδια ζωή. alt
Το κοινό μας μέλλον».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις στην Ποντοκώμη και την Αιανή.
Ένα μήνυμα που για κάθε περιοχή έχει ξεχωριστή βαρύτητα και σημασία, αλλά οδηγεί στον ίδιο στόχο. Τη δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού Δήμου, που θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όλους τους πολίτες.
 
Για την Ποντοκώμη ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης», αναφέρθηκε μεν στις δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού αλλά δεν έκρυψε την πίστη και την αισιοδοξία του πως θα γίνει πραγματικότητα στα πλαίσια πλέον του νέου Δήμου Κοζάνης, ο οποίος έχει τις δυνατότητες να το ολοκληρώσει, τονίζοντας ότι..
«Μαζί σχεδιάσαμε τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, συμμεριζόμενοι τις δικές σας αγωνίες και το δικαίωμα σας για καλύτερες συνθήκες ζωής. Μαζί την οργανώσαμε και μαζί θα την ολοκληρώσουμε στην περιοχή που εσείς επιλέξατε».
 
Ο κ. Μαλούτας, που υπήρξε απ΄ τους πρωτεργάτες της συλλογικής προσπάθειας για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, στην περιοχή της ΖΕΠ, επεσήμανε ακόμα ότι «Με την Ποντοκώμη, από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να συζητάμε για τη μετεγκατάσταση της, λειτουργούμε σαν να ήμασταν ένα και αδιαίρετο σύνολο, καθώς το θέμα αυτό έγινε και δικό μας θέμα. Να θυμίσω μόνο την περίπτωση της Μ.Π.Ε. των 1.300 που κάποιοι προσπάθησαν να την περάσουν απ΄ το παράθυρο, αποκρύπτοντας την, το οποίο αν συνέβαινε θα δημιουργούσε σοβαρά εμπόδια στη μετεγκατάσταση.

Χάρη όμως στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση του Δήμου Κοζάνης, που αποκάλυψε όλη αυτή τη μεθόδευση, τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν και δόθηκε σε όλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τα δικαιώματα των πολιτών».

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Αιανή, ο Δήμαρχος Κοζάνης ξεκαθάρισε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και χρόνια μας έχει ενώσει η ίδια η ζωή. Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουμε μαζί, να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της Αιανής, μέσα από ένα ενιαίο, καλά οργανωμένο και ισχυρό σύνολο όπως θα είναι ο νέος μας Δήμος.

Με όπλο μας το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο, όπου όλοι θα συμβάλλουμε εξίσου. Η Αιανή, στο νέο Δήμο Κοζάνης, δεν θα είναι απλώς ένα ακόμα κομμάτι του, αλλά ένας ισχυρός μοχλός για την ανάπτυξη της ίδιας αλλά και του συνόλου. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε».

Ο κ. Μαλούτας ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας «στην Αιανή δόθηκε ο ρόλος της ιστορικής έδρας του νέου Δήμου. Εμείς θα δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο σ΄ αυτό το ρόλο»
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 10:58