Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 12:40

ΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

altΆμεση προτεραιότητα για την περιοχή ο Δρόμος Δεσκάτης-Γρεβενών, η αξιοποίηση του Φράγματος του Ιλαρίωνα και η ανακατεύθυνση του πρωτογενούς τομέα σε εναλλακτικές καλλιέργειες, οι δεσμεύσεις του Γιώργου Δακή σε κατοίκους και φορείς των περιοχών αυτών.

Ο κ. Δακής, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη και το σύνολο των 11 υποψηφίων συμβούλων, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, το απόγευμα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου, με κατοίκους του Δήμου Χασίων και του Δήμου Δεσκάτης.

Ξεκινώντας από τον αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων στο Καρπερό, ο κ. Δακής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, καθώς και στις προοπτικές άμεσης επίλυσής τους, μέσω του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής και των κονδυλίων που ενώ είναι δεσμευμένα προς διάθεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά δεν διοχετεύονται άμεσα στους γεωργούς. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε, στερεί από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, περνώντας από κεντρικά σημεία της Δήμητρας και της Παλιουριάς, ο Συνδυασμός συγκεντρώθηκε στη Δεσκάτη, όπου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, έγινε αναλυτική παρουσίαση των υποψηφίων που καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο.

Στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε τη συγκέντρωση, ο κ. Δακής, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ανάδειξη των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων τόσο της Δυτικής Μακεδονίας όσο και ειδικότερα της Νότιας περιοχής του Νομού Γρεβενών.

Δεσμεύτηκε ότι, ως αυριανή περιφερειακή αρχή, θα θέσει σε άμεση προτεραιότητα τη μελέτη και την εύρεση πόρων, για την υλοποίηση νέου οδικού άξονα για την ταχεία διασύνδεση της Δεσκάτης με τα Γρεβενά. Όπως τόνισε, η περιοχή πρέπει να βγει από την ιδιάζουσα απομόνωση στην οποία βρίσκεται, αν και στην κατεύθυνση αυτή δεν βοηθά η κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με τον περιορισμένο προϋπολογισμό σε οδικούς άξονες.

Παρόλα αυτά, υποσχέθηκε ότι, με την γνώση και εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», θα αναληφθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ορθή ανακατανομή των κονδυλίων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Φράγμα του Ιλαρίωνα και τις τεράστιες προοπτικές αξιοποίησής του, τόσο προς όφελος του πρωτογενούς τομέα, όσο και των υπολοίπων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι ο οικοτουρισμός. Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μαζί με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών έχουν συστήσει, εδώ και δύο χρόνια, Φορέα Διαχείρισης για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών όρων του Φράγματος Ιλαρίωνα. Αυτός ο φορέας θα περιέλθει στις αρμοδιότητες της νέας αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσει παράγοντα σημαντικής οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, έκανε κάλεσμα στους γεωργούς της περιοχής, ώστε από την νέα χρονιά να διαμορφώσουν μαζί ένα νέο πλαίσιο παραγωγικής λειτουργίας και δραστηριότητας, τονίζοντάς τους τις εναλλακτικές που υπάρχουν και έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία. Τέτοιες εναλλακτικές έχουν να κάνουν είτε με την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, είτε ενεργειακών φυτών, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη εμφανή σε παραγωγούς του Νομού Κοζάνης (αλλά και τη ΔΕΗ), με την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 12:43