Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 13:51

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ TAE-KWON-DO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ !

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου έλαβαν χώρα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης Αγώνες Επίδειξης Tae-Kwon-Do, για αθλητές γεννηθέντες από το 2000 έως το 2004. Η διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών σωματείων, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι συμμετείχαν συνολικά 200 αθλητές από 20 τουλάχιστον συλλόγους της Βορείου Ελλάδος. Ας συγχαρούμε λοιπόν τα δύο σωματεία της Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση αυτής τους της πρωτοβουλίας.

Ο σύλλογος της Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη συμμετείχε με 25 αθλητές του προαγωνιστικού τμήματος, ηλικίας 7 έως 10 ετών και δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα. Ίσα – ίσα, ικανοποίησαν με τις επιδόσεις τους τόσο το κοινό όσο και τους προπονητές τους, κυρίους Αλμασίδη Χρήστο και Δόδουρα Γεώργιο. Αυτού του είδους οι διοργανώσεις, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές εμπειρίες για τα παιδιά κι αυτό γιατί προετοιμάζουν τους αθλητές ώστε όταν ΄΄βγουν΄΄ σε αγωνιστικές κατηγορίες να είναι έτοιμοι, τόσο τεχνικά όσο και ψυχολογικά.   

Τεχνικά γιατί έρχονται σε επαφή με ‘καινούργιους’ αθλητές, πέραν των συναθλητών του συλλόγου τους, οπότε βλέπουν διαφορετικές αγωνιστικές λειτουργίες, αντιλήψεις αλλά και αντιδράσεις. Γεγονός που τους βάζει στη διαδικασία τις κριτικής σκέψης από νωρίς, για να αποκομίσουν και να συγκρατήσουν τα καλύτερα στοιχεία κάθε φορά. Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, οι αθλητές μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους από μικρή ηλικία (χαρά, λύπη, θυμό, πόνο κ.ά.) κι αυτό δεν τους βοηθά μόνο σε αγωνιστικές συνθήκες που λειτουργούν υπό πίεση, αλλά και στην καθημερινότητά τους, εφόρου ζωής. Μέσα από τον αθλητισμό λοιπόν και τις εμπειρίες που βιώνουν, διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και ο χαρακτήρας τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 13:52