Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:59

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

alt «ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ»
 
Ο Γ. Παπαϊορδανίδης επισκέφθηκε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ελλησπόντου, όπως το Βοσκοχώρι, τον Άγιο Χαράλαμπο, τον Τετράλοφο, το Ρυάκιο, τον Άγιο Δημήτριο και την Ακρινή, όπου υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε Κέντρο Ενεργειακών Εξελίξεων. Για την επίτευξή του απαιτείται άμεσα η εκπόνηση -ύστερα από διαβούλευση- επιχειρησιακού σχεδίου, με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση του λιγνίτη, που επιφέρει ανάπτυξη στην περιοχή και ενεργειακή επάρκεια στη χώρα,..
όπως επίσης την ανάληψη πρωτοβουλιών πράσινης οικονομίας. Η εφαρμογή του σχεδίου θα γίνει στον ενεργειακό άξονα της Περιφέρειας που επηρεάζεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Ο Συνδυασμός «Αρχή…Ζουμε Μαζί» διεκδικεί η ΔΕΗ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να διατηρήσει και να αναβαθμίσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις νέες συνθήκες της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Παράλληλα, επιβάλλεται να συγκροτηθεί ένα «μοντέλο» μετεγκατάστασης οικισμού, το οποίο θα λειτουργεί ως πρότυπο για τη μετεγκατάσταση κάθε οικισμού που πλήττεται από τις δραστηριότητες εξόρυξης τόσο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. όσο και των ιδιωτικών λιγνιτορυχείων, προκειμένου να επιταχύνονται οι αντίστοιχες διαδικασίες μετεγκατάστασης. Τέλος, ανέφερε ο κ. Παπαϊορδανίδης, πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού της χώρας για την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην απόφαση μετεγκατάστασης της Ακρινής.
 
Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, το βράδυ της ίδιας μέρας, πραγματοποίησε στο café «Avanzo» συνάντηση με τους Αγρότες, όπου συζήτησε με τους αγρότες τους προβληματισμούς τους, ενώ ανέπτυξε και τις θέσεις του Συνδυασμού «Αρχή…Ζουμε Μαζί» για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης και με προοπτικές γεωργίας και κτηνοτροφίας, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή στην ύπαιθρο, να εξασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών μας, να καταξιωθεί το αγροτικό επάγγελμα και να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά μας. Με βασική πολιτική μας επιλογή τόνισε ο κ. Παπαϊορδανίδης την πράσινη ανάπτυξη και με εμπιστοσύνη στον αγρότη της Περιφέρειάς μας, στο μέλλον και στην προοπτική της αγροτικής μας οικονομίας, στοχεύουμε στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, με ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών της πλεονεκτημάτων. Ασφαλή πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα με ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, προσφοράς και εμπορίας στις διεθνείς αγορές. Αναπροσανατολισμός των παραγωγικών επιλογών, υποστήριξη καλλιεργητικών μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον και προτεραιότητα στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων και προϊόντων με κατοχυρωμένη ποιότητα και ονομασία προέλευσης. Είμαστε αντίθετοι με τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Θα υποστηριχθούν ελληνικές ποικιλίες φυτών και φυλών ζώων, προσαρμοσμένες στις ελληνικές συνθήκες, που δεν απαιτούν μεγάλη κατανάλωση φυσικών πόρων και νερού. Επιλέγουμε ως βασικό προσανατολισμό του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας μας την παραγωγή τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον αγροτικό τομέα με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 15:05